HomeHL-GreeceΑπαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το μέτρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το μέτρο

Οι περισσότεροι είχαν μαζί τους χειρόγραφες δηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ήδη απο νωρίς το πρωι αστυνομικοί, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και λιμενικοί βρίσκονται επι ποδός ελέγχοντας τους πολίτες εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την μετακίνηση τους.

Στο βιντεο του protothema.gr αστυνομικός σταματά οδηγό και του ζητά το απαραίτητο έντυπο. Εκεινος βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες αφου δεν ειχε μαζι του το έντυπο και μετα απο πολλές συστάσεις του αστυνομικού, έφυγε. Οπως είπαν αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους η σημερινή ημέρα θεωρείται ημέρα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο και δεν κόβεται προς το παρόν το πρόστιμο των 150 ευρω ενώ γινονται μόνο συστάσεις.

Δείτε βίντεο από ελέγχους οδηγών στη λεωφόρο Κηφίσιας

https://www.youtube.com/watch?v=peqkwgi0wUQ

https://www.youtube.com/watch?v=q6qRS7vLgn8

Μπλόκο για ελέγχους έχει στηθεί από την αστυνομία και στην λεωφόρο Κηφισού στην γέφυρα Καλυφτάκη με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ρεύμα ανόδου, η οποία λίγο πριν τις 7:30 ξεκινούσε από το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, επιτήρηση για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνεται και με τη χρήση drones καθώς και ελικοπτέρων.

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία και της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

«Είναι πολύ απλή διαδικασία. Έστειλα το μήνυμα με την επιλογή 6 και αμέσως μου απάντησαν ότι εγκρίνεται η μετακίνησή μου. Έδειξα το μήνυμα στους αστυνομικούς και όλα πήγαν μια χαρά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Γιαννέλης, ο οποίος έκανε χρήση της επιλογής του sms προκειμένου να μπορέσει να αθληθεί στην παραλία.

https://www.youtube.com/watch?v=4Vm09zeaem4

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς το ζητούμενο -σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον- είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση