HomeHL-HealthΠαγκόσμια αλληλεγγύη: Διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Παγκόσμια αλληλεγγύη: Διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Συνεργασία Πεκίνου - Παρισίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία, ώστε να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία στην πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης του κορωνοϊού, για να οικοδομηθεί μία κοινότητα κοινής υγείας, για την ανθρωπότητα.

Ο Κινέζος πρόεδρος έκανε το παραπάνω σχόλιο σε ένα πρόσφατο μήνυμά του προς το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο οποίο και εξέφρασε την ειλικρινή του συμπάθεια εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης και του λαού της Κίνας, στο γαλλικό λαό, εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στη Γαλλία.

Γιατρούς και νοσηλευτές στέλνει η Κούβα στην Ιταλία

Η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 4.825 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο και «προτίθεται να εργαστεί αδιάκοπα για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της υγείας» στην Ιταλία, δήλωσε ο επικεφαλής της Κάρλος Ρικάρντο Πέρες.

Τριάντα από τα μέλη της ομάδας αυτής είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πρόσθεσε ο επικεφαλής της ομάδας σε τελετή που έγινε προτού αυτή αναχωρήσει από την Αβάνα για την Ιταλία.

Η εξαγωγή ιατρικών υπηρεσιών, η οποία απέφερε το 2018 έσοδα άνω των 6,3 δισεκ. δολαρίων (περίπου 5,8 δισεκ. ευρώ), επιπλέον του τουρισμού, αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς της κουβανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ρωσική αερομεταφερόμενη μονάδα για βοήθεια στην Ιταλία

Οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεροδιαστήματος, έχουν προετοιμάσει μία αερομεταφερόμενη μονάδα για τη διάθεση βοήθειας στην Ιταλία, στη μάχη που δίνει η γειτονική χώρα, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεροδιαστήματος, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία μιας απαραίτητης αερομεταφερόμενης μονάδας, προκειμένου να διαθέσουν δυνάμεις και εξοπλισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που διατέθηκαν για την παροχή βοήθειας στην Ιταλία και στη μάχη κατά του κορονοϊού» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση