HomeHL-WorldΚορωνοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Χιλή και Κολομβία

Κορωνοϊός: Πρώτοι νεκροί σε Χιλή και Κολομβία

Πρώτα κρούσματα και στην Παλαιστίνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλέον το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού είναι στην Ευρώπη, ωστόσο τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται με τα πρώτα δύο κρούσματα στην Παλαιστίνη και τους πρώτους θανάτους σε Κολομβία και Χιλή.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανακοίνωσε τα πρώτα δύο κρούσματα του κορωνοϊού στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας. Δύο Παλαιστίνιοι που είχαν ταξιδέψει στο Πακιστάν και εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, εξετάσθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον ιό αργά το Σάββατο και τέθηκαν σε καραντίνα στην Ράφα.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας επιβεβαίωσε χθες το βράδυ τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα που εργαζόταν ως οδηγός ταξί στην παράκτια πόλη Καρταχένα.

Η αδερφή του θύματος, γιατρός που τον φρόντιζε και ένας από τους επιβάτες στο ταξί του, βρέθηκαν όλοι θετικοί στον ιό.

Στην Κολομβία έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 210 κρούσματα του κορωνοϊού.

Τέλος, μια 83χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο στη Χιλή από τον ιό του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που οφείλεται στην επιδημία του κορωνοϊού σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 500 κρούσματα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση