HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Δεν είναι μόνο οι Έλληνες -Χιλιάδες Αυστραλοί ξεχύθηκαν στην παραλία,

Κορωνοϊός: Δεν είναι μόνο οι Έλληνες -Χιλιάδες Αυστραλοί ξεχύθηκαν στην παραλία,

Έκλεισε λίγο αργότερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλοί καταδίκασαν τους συμπολίτες μας που βρήκαν ευκαιρία με κλειστές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, λόγω κορωνοϊού, να βγουν στην παραλία για να απολαύσουν τον καλό καιρό.

Τα ίδια και χειρότερα φαίνεται όμως ότι κάνουν και άλλοι πολίτες στον κόσμο. Αυτό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην Αυστραλία, όταν εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στην εμβληματική παραλία Bondi Beach, χωρίς να σέβονται την νόρμα της απόστασης μεταξύ τους, και διασκέδαζαν στην άμμο.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κοσμοσυρροή στην παραλία της πόλης Σίδνεϋ, προκάλεσαν σάλο. «Αυτό που είδαμε σήμερα στην παραλία είναι η πιο ανεύθυνη συμπεριφορά εκ μέρους ανθρώπων που αγνοούν τον κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Ελλιοτ, ο οποίος διέταξε το κλείσιμο και σφράγισμα πολλών παραλιών της χώρας. Οι πολίτες αγνόησαν την οδηγία να μην συνωστίζονται και να παραμένουν σπίτια μους και αυτό είναι απαράδεκτο, δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Στην Αυστραλία έχουν πεθάνει 17 άνθρωποι από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε χιλιάδες. «Αν καταπατάτε τις οδηγίες, δεν βάζετε μόνο τους εαυτούς σας αλλά όλους τους άλλους σε κίνδυνο», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση