HomeHL-GreeceΚορωνοϊός: Εφτασαν στην Αθήνα 500.000 μάσκες από την Κίνα

Κορωνοϊός: Εφτασαν στην Αθήνα 500.000 μάσκες από την Κίνα

Για τα ελληνικά νοσοκομεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος της Air China το οποίο μετέφερε 500.000 μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε σε δηλώσεις του την κινεζική κυβέρνηση για την αποστολή του υγειονομικού υλικού.

aeroplano-kina-maskes

«Αποτελεί ανάσα γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες και τέτοιου είδους υλικό», τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοσοκομεία.

Ευχαρίστησε δε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται.

kikilias-maskes

Ζήτησε, δε, από όλους τους πολίτες να επιδείξουν στάση ευθύνης και να παραμείνουν στο σπίτι τους, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα που γίνεται στα νοσοκομεία.

kina-aeroplano-maskes

«Ζητώ από όλους να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία. Ζητώ φιλότιμο και πατριωτισμό και να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες» τόνισε.

maskes-aeroplano

Μάλιστα, το αεροπλάνο από την Κίνα μετέφερε και ένα μήνυμα φιλίας και συμπαράστασης.

maskes-kina

«Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη» («Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα»), Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ..

aeroplano-koronoios-maska-21-03-2020

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση