HomeHL-HealthΟι εργαζόμενοι του Βενιζελείου για την διαχείριση του κορωνοϊού

Οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου για την διαχείριση του κορωνοϊού

Τι αναφέρουν σε παρέμβασή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε παρέμβαση για την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού (covid-19) προχώρησε η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου.

Μετά από συνάντηση που είχαν με την διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

Η Ένωση Εργαζομένων του Νοσοκομείου με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που απειλεί τόσο την δημόσια υγεία όσο και το υγειονομικό σύστημα, το οποίο καλείται να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη πρόκληση.

Έχοντας πρωτίστως απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύνολο του προσωπικού μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες, τον θαυμασμό και την στήριξη μας στο προσωπικό του Βενιζελείου και τα μέλη μας, που για μια ακόμη φορά θα ριχτεί στη μάχη με απόλυτη επιστημονική επάρκεια, φιλότιμο, αυτοδιάθεση και  αυταπάρνηση.

Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούμε, εστω και αυτή τη στιγμή που τα πάντα δοκιμάζονται, να μην εφιστήσουμε την προσοχή όσων έχουν την ευθύνη διαχείρισης της κρίσης, σε λειτουργικά ζητήματα, τα οποία εν πολλοίς θα κρίνουν και την δυνατότητα του Νοσοκομείου να αναταποκριθεί στις αυξημένες απατιτήσεις.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν διαπιστώνουμε κάποια λειτουργικά κενά, δεχόμαστε καταγγελίες από συναδέλφους για πλήθος λανθασμένων διαδικασιών και αποφάσεων και γινόμαστε αποδέκτες της ανησυχίας, του φόβου και των ενστάσεων του προσωπικού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Με γνώμονα λοιπόν την προάσπιση της δημόσια Υγείας, το κοινό καλό αλλά πρωτίστως την ασφάλεια και την προσωπική ευεξία του προσωπικού μας, σωματική και ψυχική, ΗΈνωση Εργαζομένων πραγματοποίησε σήμερα Παρασκεύη 20/3/3020 συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου απαιτώντας απο την ίδια :

– Να αναλογιστεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να λειτουργήσει με γνώμονα και αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση του Νοσοκομείου και του προσωπικού του.

– Να αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεων της και να τις κοινοποιεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ και ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ στους αποδέκτες των.

– Να διεκδικήσει την ταχύτερη διεκπεραίωση των δειγμάτων.

– Να αξιολογεί και να επαναπροσδιορίζει την στρατηγική διαχείρισης της κρίσης με βάσει τις εισηγήσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου.

– Να επιδείξει σύνεση και διάθεση συνεργασίας με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατί αυτό είναι που θα κληθεί να διαχειριστεί τον ασθενή και η μακροχρόνια εμπειρία του σε πολλά ζητήματα υπερτερεί των διοικητικών αποφάσεων και των σχεδιασμών επί χάρτου.

– Να εισακούσει τις φοβίες και τους προβληματισμούς του προσωπικού, να διασφαλίσει εφεδρείες ανθρωπίνου δυναμικού και να επικαιροποιήσει τις αποφάσεις της, με βάση τα πραγματικά δεδομένα του Νοσοκομείου, τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες του.

– Να εξασφαλίσει με όποιο κόστος την επάρκεια υλικών και να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη θωράκισης του προσωπικού με μέτρα ατομικής προστασίας, τόσο για το ίδιο το προσωπικό και την ασφάλεια του όσο και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 στους ασθενείς που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

– Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με έμπειρο προσωπικό που θα μπορεί να διατεθεί κατευθείαν όπου προκύψουν ανάγκες και όχι να χρειαστεί μακροχρόνια εκπαίδευση για να μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα του.

– Να θέσει στη διάθεση των υπηρεσιών το 100% του προσωπικού του Νοσοκομείου. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

– Να διασφαλίσει αξιοκρατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις οποίες όλοι θα διατεθούν βάσει των αναγκών που προκύπτουν. Δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά το υπέρογκο φορτίο να το επωμιστούν ΜΟΝΟ κάποιοι συνάδελφοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ Η’ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

– Να επιδείξει σοβαρότητα, ευγένεια και ευπρέπεια προς όλα τα θεσμικά και Διοικητικά όργανα του Νοσοκομείου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η μάχη είναι μεγάλη αλλά ενωμένοι και οργανωμένοι θα τα καταφέρουμε, για μας, για τους ασθενείς μας, για όλους όσους μας εμπιστεύονται και όλους όσους περιμένουν για μια ακόμη φορά να είμαστε δίπλα τους…

Διαφήμιση
Διαφήμιση