HomeHL-HealthΚορωνοϊός: Οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν νέα συμπτώματα

Κορωνοϊός: Οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν νέα συμπτώματα

Ελλειψη όσφρησης και γεύσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιθανό σύμπτωμα του νέου κορωνοϊού η «βίαιη έλλειψη όσφρησης», σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν κάλεσε άτομα που βιώνουν ασυνήθιστη έλλειψη όσφρησης, δηλαδή, όπως είπε επί λέξει «απότομη αδυναμία όσφρησης, χωρίς απόφραξη της μύτης» να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους.

Ο Γάλλος επιστήμονας, αφού επεσήμανε πως η επικοινωνία πρέπει να γίνει τηλεφωνικά και όχι εκ του σύνεγγυς, σημείωσε πως υπάρχουν ενδείξεις πως ίσως αυτό να είναι σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Απώλεια γεύσης και όσφρησης πιθανά συμπτώματα του κορωνοϊού

Αν και χαρακτήρισε «αρκετά σπάνιες» τις ενδείξεις αυτές, σημείωσε επιπλέον πως η απώλεια όσφρησης συνοδεύεται και από απώλεια γεύσης σε ανθρώπους που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, τα άτομα που έχουν αναφέρει τέτοια συμπτώματα ανήκουν συνήθως σε πιο ήπια περιστατικά κορωνοϊού και μάλιστα αφορούν κατά κύριο λόγο νεότερους σε ηλικία ασθενείς.

Η Γαλλία ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής πως ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα έφτασε τους 450, ενώ ξεπέρασαν τις 12.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Τα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού επεσήμαναν και Γερμανοί ερευνητές

Για τα συμπτώματα αυτά, την απώλεια γεύσης και όσφρησης, έκανε λόγο τις προηγούμενες ημέρες και ένας Γερμανός επιδημιολόγος, ο Χέντρικ Στρικ, βασίζοντας τις ανακοινώσεις του στα ερωτηματολόγια που έχουν απαντήσει τα θετικά στον κορωνοϊό περιστατικά στη Γερμανία.

Επιπλέον, οι Γερμανοί σημειώνουν πως 30% των ερωτηθέντων, που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό δήλωσαν πως εμφάνισαν και διάρροια, παρότι ως τώρα αυτό θεωρούταν μάλλον πιο σπάνιο σύμπτωμα για τη νόσο Covid-19.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση