HomeΚΟΣΜΟΣΚαλπάζει ο κορωνοϊός στη Γαλλία: Τους 450 έφτασαν οι νεκροί

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Γαλλία: Τους 450 έφτασαν οι νεκροί

12.612 τα συνολικά κρούσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επίσημη ανακοίνωση για τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσαν οι Αρχές στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυνή Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, 450 είναι τα θύματα από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, με τα κρούσματα συνολικά να ανέρχονται πλέον σε 12.612.

Το 35% όσων νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι ηλικίας πάνω των 65 ετών, ενώ 1297 παραμένουν διασωληνωμένοι. Συνολικά, 5.226 άτομα νοσηλεύονται με τον κορωνοϊό στη Γαλλία, ενώ 1.587 έχουν πάρει ως σημερα εξιτήριο. Μέχρι σήμερα, το 87% των θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα, αφορά σε ανθρώπους άνω των 70 ετών.

78 νέα θύμα του κορωνοϊού στη Γαλλία

Οι νεκροί σε ένα 24ωρο ανέρχονται σε 78, ενώ την Πέμπτη τα συνολικά κρούσματα από τον κορωνοϊό ανέρχονταν σε 10.995.

«Στη Γαλλία βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επιδημία που αυξάνει συνεχώς και χειροτερεύει με ταχύτητα με την διάδοση του ιού να είναι ακόμη έντονη. Σκοπός μας είναι να αναχαιτίσουμε στο μέγιστο δυνατό τις συνέπειες αυτού του κύματος. Έχουμε πραγματοποιήσει 50.000 τεστ» για τον κορωνοϊό σημείωσε ο κ. Σαλομόν.

Σκέψεις να επεκταθεί η καραντίνα για τον κορωνοϊό στη Γαλλία

Υπό το πρίσμα των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, ο γενικός διευθυντής υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η καραντίνα και οι περιορισμοί μετακίνησης στη χώρα να παραταθούν. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημίας, αλλά κυρίως, από τον σεβασμό της καραντίνας» πρόσθεσε.

Η Γαλλία διέθετε ένα απόθεμα 110 εκατομμυρίων μασκών για ενήλικες και 70 εκατ ακόμη για παιδιά. «Χάρη στην επίταξη των μασκών, έχουμε συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια ακόμη από την έναρξη της κρίσης. Παράλληλα, το κράτος παρήγγειλε επιπλέον μάσκες. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε παραγωγή 24 ώρες το 24ωρο και θα τροφοδοτούν τη χώρα με 6 εκατ. Μάσκες την εβδομάδα» είπε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση