HomeHL-9Παραγωγοί λαϊκών αγορών: «Στα σκουπίδια τα προϊόντα μας» μετά τα νέα μέτρα

Παραγωγοί λαϊκών αγορών: «Στα σκουπίδια τα προϊόντα μας» μετά τα νέα μέτρα

Οι πρώτες αντιδράσεις - «Σωστό το μέτρο, λάθος η ώρα που πάρθηκε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλειστές θα είναι αύριο οι λαϊκές αγορές και στο Ηράκλειο μετά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση διά στόματος, υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Η είδηση αυτή έπεσε σαν… κεραυνός εν αιθρία στους παραγωγούς λαϊκών αγορών του Ηρακλείου καθώς ήδη έχουν προετοιμαστεί για την αυριανή μεγάλη λαϊκή στις Πατέλες.

«Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα. Δεν μπορούν στις 6 το βράδυ να ανακοινώνουν πως την επομένη το πρωί θα είναι κλειστές οι λαϊκές αγορές. Έπρεπε να το ανακοινώσουν το πρωί για να μην φορτώσουν οι άνθρωποι τα προϊόντα τους», επεσήμανε σχετικά μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Συλλόγου των παραγωγών λαϊκών αγορών «Η Δήμητρα», Παντελής Παπαδάκης ο οποίος αναρωτιέται εύλογα τι θα γίνουν αυτά τα προϊόντα.

«Πρόκειται για τόνους από ευαίσθητα προϊόντα όπως μαϊντανούς, σέλινο, μαρούλια, φράουλες και άλλα οπωροκηπευτικά που δεν μπορούν να φυλαχθούν. Το αποτέλεσμα είναι να τα πετάξουν οι παραγωγοί στα σκουπίδια. Και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: θα μας τα πληρώσουν αυτά τα προϊόντα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παπαδάκης.

«Σωστό το μέτρο, λάθος η ώρα»

Ως προς το μέτρο ο κ. Παπαδάκης τάσσεται υπέρ ωστόσο όπως επαναλαμβάνει θα έπρεπε να ανακοινωθεί άλλη ώρα.

«Δεν καταδικάζω το μέτρο. Καλά το έκαναν και όντως πρέπει να κλείσουν οι λαϊκές αγορές. Το πρόβλημα είναι στην ώρα που το ανακοίνωσαν. Θα μπορούσαν να βγουν το πρωί ή να έβγαιναν αύριο το μεσημέρι και να έλεγαν πως κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Είναι σωστό το μέτρο, αλλά λάθος η ώρα», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως έχει ήδη προχωρήσει σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία αλλά και άλλους φορείς για να παρέμβουν.

«Έχω πάρει την Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και το δήμο Ηρακλείου ώστε να γίνει μία παρέμβαση ώστε να ανοίξουν αύριο οι λαϊκές αγορές και να μην χαθούν τα προϊόντα. Μετά ας κλείσουν για όσο χρειαστεί», επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες του υφυπουργού ως προς την λειτουργία των λαϊκών αγορών από τη προσεχή Δευτέρα.

«Από Δευτέρα είπαν ότι θα μειωθεί στο 50% η συμμετοχή των παραγωγών στις λαϊκές αγορές. Κι αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Ποιους θα βγάλεις και ποιους θα αφήσεις. Καλύτερα να κλείσουν οι λαϊκές για ένα μήνα. Να μας επιδοτήσουν όπως τους υπόλοιπους, να παγώσουν οι δόσεις σε εφορίες και να κάτσουμε σπίτι μας γιατί κι εμείς κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε», τόνισε σχετικά ο κ. Παπαδάκης ο οποίος επεσήμανε πως από την αρχή των μέτρων όλοι οι παραγωγοί στο Ηράκλειο είχαν προμηθευτεί με γάντια και αντισηπτικά και λάμβαναν όλα τα μέτρα προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση