HomeHL-9Στ. Αρναουτάκης: «Δίνουμε αίμα, αγαπούμε την ζωή»

Στ. Αρναουτάκης: «Δίνουμε αίμα, αγαπούμε την ζωή»

Πάνω από 70 φιάλες στον σταθμό αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ στην Περιφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση αιμοδοτών λειτουργεί καθημερινά στην Περιφέρεια Κρήτης ο νεοσύστατος σταθμός αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που ξεκίνησε προχθές να δέχεται εθελοντές αιμοδότες και είναι ο πρώτος σταθμός στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε έδρα Περιφέρειας. Ήδη, 75 φιάλες αίματος έχουν συγκεντρωθεί στο σταθμό αιμοδοσίας που λειτουργεί σε κατάλληλες συνθήκες και ανεξάρτητη είσοδο στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας στο Ηράκλειο και έχουν αποσταλεί στο ΠΑΓΝΗ.

Ο σταθμός αιμοδοσίας ιδρύθηκε από την Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας προς τις Περιφέρειες της Χώρας να διατεθούν αίθουσες για τη μεταφορά του έργου της αιμοληψίας των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου, για να διασφαλιστούν οι ανάγκες μετάγγισης, αλλά και απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

6-13

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Σταθμού είναι παρών ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είναι σε συνεργασία για το έργο και την λειτουργία της αιμοδοσίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά και με τη Διευθύντρια της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελία Λυδάκη.

5-18

«Δίνουμε αίμα, αγαπούμε την ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα μας και ευχαριστούμε θερμά τούς γιατρούς, το προσωπικό της αιμοδοσίας για την συνεργασία και ιδιαίτερα τους δεκάδες αιμοδότες που προσέρχονται καθημερινά χωρίς φόβο στον σταθμό αιμοδοσίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης, παράλληλα, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου προχώρησε στη διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για τη μετατροπή του σε σταθμό αιμοδοσίας, τονίζοντας «αυτή την κρίσιμη περίοδο η επάρκεια σε αίμα όλων των νοσοκομείων της Κρήτης και της Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας, επί της οδού Δικαιοσύνης, δίνοντας αίμα στο κέντρο του Ηρακλείου, αποφεύγοντας τη μετάβασή τους στα νοσοκομεία».

Πρόσκληση στους εθελοντές για τηλεφωνικό ραντεβού στο 2813-400390

2-48

Το μήνυμα -πρόσκληση -του κ Αρναουτάκη στους αιμοδότες, είναι ταυτόσημο με αυτό των γιατρών, του προσωπικού της αιμοδοσίας που συνεργάζονται με την Αντιπεριφέρεια Υγείας-κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας και των στελεχών των εθελοντικών ομάδων αιμοδοτών.

«Το αίμα σώζει ζωές και οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι διστάζουν αυτή την περίοδο να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού και να προσέρχονται καθημερινά στον σταθμό του ΠΑΓΝΗ στην Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας να δίνουν άφοβα αίμα, χωρίς ταλαιπωρία».

1-71

Αυτό είναι το μήνυμα-πρόσκληση προς τους πολίτες που παράλληλα με τον κ Αρναουτάκη στέλνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, η Διευθύντρια Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελία Λυδάκη, ο επιμελητής αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ Στέλιος Ψυχαράκης και ο Επισκέπτης Υγείας αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Ξημέρης.

Το δικό τους επίσης μήνυμα στέλνουν και οι εθελοντές αιμοδότες, φοιτητές Ιατρικής Γιάννης Σέγκος και Γερασημία Ντότσικα που προσήλθαν στην Περιφέρεια και έδωσαν αίμα. «Δίνοντας αίμα, σώζουμε, χαρίζουμε ζωή σε συνανθρώπους μας» δήλωσαν οι δύο φοιτητές, καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να προσέλθουν να δώσουν αίμα άφοβα στον νέο κατάλληλο σταθμό, ενώ ευχαρίστησαν την Περιφέρεια, τους γιατρούς και το προσωπικό.

Ο σταθμός αιμοδοσίας στην Περιφέρεια λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο με ωράριο 9:30 πμ – 2:00 μμ με τηλέφωνο επικοινωνίας για προσέλευση και ραντεβού το 2813 400390.

Διαφήμιση
Διαφήμιση