HomeΚΡΗΤΗΟι «Γυναίκες που γίναν ένα με τη Γη» στο Μάλεμε

Οι «Γυναίκες που γίναν ένα με τη Γη» στο Μάλεμε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και  η Εταιρεία Τέχνης «ΒΙΟΛΕΤΤΑ» διοργανώνουν την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης, “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»,  την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε, στο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά.

Η παράσταση αποτελείται από επτά λαϊκές αφηγήσεις γυναικών της Ηπείρου, την καταγραφή των οποίων έχει  κάνει η συγγραφέας Γεωργία Σκοπούλη. Η επιλογή των κειμένων και η θεατρική προσαρμογή είναι  της Μαρινέλλας Βλαχάκη η οποία και ερμηνεύει τα κείμενα στη σκηνή και στην οθόνη. Το Video της παράστασης δημιούργησαν  ο Θοδωρής Παπαδουλάκης και ο Γιάννης Κρητικός, ενώ τη διασκευή των δημοτικών τραγουδιών που ακούγονται έκανε ο Λεωνίδας Μαριδάκης.

Το έργο, καθώς εντάσσεται στο είδος του λόγου που λέγεται Προφορική Ιστορία, παρουσιάζει εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και αξίζει να το παρακολουθήσουν και οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων μας.

Την εκδήλωση συντονίζει η Κατερίνα Ζομπανάκη,  Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ προαιρετικά μπορεί κάποιος να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πλατανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση