HomeHL-TOPΚορωνοϊός: Έκκληση από τους Εμπόρους Αυτοκινήτων του νομού Ηρακλείου να κλείσουν τα καταστήματα

Κορωνοϊός: Έκκληση από τους Εμπόρους Αυτοκινήτων του νομού Ηρακλείου να κλείσουν τα καταστήματα

"Καλούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας να δώσει ξεκάθαρη εντολή για κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου μας"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Αντιπροσώπων & Εμπόρων Αυτοκινήτων νομού Ηρακλείου καλώντας την κυβέρνηση να κλείσει τα καταστήματα τους με σκοπό να προστατέψει τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρουν, αποκλείοντας τον κλάδο του αυτοκινήτου από την ομπρέλα προστασίας των μέτρων,διατηρείται εκτεθειμένη σε άμεσο κίνδυνο η υγεία χιλιάδων εργαζόμενων και των οικογενειών τους σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα καλούν την τοπική ηγεσία της Κρήτης αλλά και το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Hρακλείου να στηρίξουν το αίτημα τους και να πιέσουν προς την πραγματοποίηση του.

Η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με τρόμο παρακολουθούμε από τις αρχές του μήνα την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, πολύ περισσότερο την τελευταία εβδομάδα που τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί και στην χώρα μας.

Αποσβολωμένοι διαπιστώσαμε ότι στο έκτακτο μέτρο του κλεισίματος των ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες εμπορίας καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Αποκλείοντας τον κλάδο του αυτοκινήτου από την ομπρέλα προστασίας των μέτρων,διατηρείται εκτεθειμένη σε άμεσο κίνδυνο η υγεία χιλιάδων εργαζόμενων και των οικογενειών τους σε όλη τη χώρα. Χωρίς να λειτουργούν ή στην καλύτερη περίπτωση να υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ολοκλήρωση των εργασιών μας είναι τουλάχιστον ανώφελο να μένουν ανοικτά τα καταστήματα μας.

Στον κλάδο μας, που πλήττεται πάντα πρώτος από τις κρίσεις και βγαίνει από αυτές πάντα τελευταίος, το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο και θα είναι ακόμα μεγαλύτερο τους επόμενους μήνες. Πολλοί από εμάς δεν θα αντέξουν και δεύτερο οικονομικό κραχ μέσα σε μια δεκαετία. Ακόμα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ιδιαίτερα στο νησί μας, ο κλάδος μας είναι συνδεδεμένος με αυτόν του τουρισμού και όπως υπολογίζουμε τη φετινή σεζόν δεν θα να είναι αποδοτική με συνέπεια την επιπλέον πίεση στην αγορά του αυτοκινήτου.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας να δώσει ξεκάθαρη εντολή για κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου μας, μαζί με όλα τα ιδιωτικά εμπορικά καταστήματα, να συμπεριλάβει και τον ¨πολύπαθο¨ κλάδο του αυτοκινήτου στα πλήρη μέτρα στήριξης που θα υπάρξουν.

Καλούμε την τοπική ηγεσία της Κρήτης αλλά και το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Hρακλείου να στηρίξουν το αίτημα μας και να πιέσουν προς την πραγματοποίηση του.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν στο σπίτι, να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους και να πειθαρχούν όλοι στις εντολές των ειδικών. Όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση

Τέλος παρατηρούμε ύποπτα δημοσιεύματα σε μερίδα μέσων ειδικού τύπου που γράφουν και ¨ενημερώνουν¨ ότι στις εκθέσεις αυτοκινήτων είναι ¨όλα καλά¨και ότι ο κόσμος σπεύδει να κάνει τεστ drive και να αγοράσει αυτοκίνητα!

Αυτά τα δημοσιεύματα εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και κάνουν κακό στο σύνολο του κλάδου του αυτοκινήτου. Οφείλουμε να καταγγείλουμε αυτά τα άρθρα ως ψευδή και παραπλανητικά τα οποία προτρέπουν έμμεσα τον ανυποψίαστο κόσμο, αυτές τις δύσκολες ώρες για τον λαό μας, να έρθει να δοκιμάσει αυτοκίνητο ρισκάροντας και την υγεία του αλλά και την υγεία των εργαζομένων μας που βρίσκονται ακόμα στην θέση τους».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση