HomeΥΓΕΙΑΚορωνοϊός: Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι

Κορωνοϊός: Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι

Χτυπάει και άτομα νεαρότερης ηλικίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα δεδομένα αποδεικνύουν οτι ο κορωνοϊός χτυπάει και άτομα νεαρότερης ηλικίας. Ενας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα.
news247
20 Μαρτίου 2020 09:15

Οι ηλικιωμένοι, ιδίως εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα, είναι αυτοί με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά από τη νόσο Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι νεότεροι δεν έχουν ανάλογο κίνδυνο, έστω και σε μικρότερο ποσοστό.

Περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ ο ένας στους 25 (το 4%) εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των επιστημόνων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC Morbidity and Mortality Weekly Report).

«Αν οι 20χρονοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στη νόσο, έχουν λάθος. Υπάρχουν 20χρονοι που έχουν πεθάνει από αυτήν τη νόσο στην Κίνα, στην Ιταλία και αλλού», επισήμανε ο καθηγητής Μπάρι Μπλουμ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση