HomeΕΛΛΑΔΑΤσακαλώτος: Ούτε να το διανοηθούν να μη δώσουν Δώρο Πάσχα

Τσακαλώτος: Ούτε να το διανοηθούν να μη δώσουν Δώρο Πάσχα

Δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει το σύνολο του μισθού των εργαζομένων, να λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να νομοθετήσει για ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη συμβεί.

Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημειώνει: «Ο κύριος Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι «αξιολογείται» η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί. Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι «αξιολογείται» και ο ίδιος.»

Ολόκληρη η δήλωση του Ε. Τσακαλώτου

O κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι «δεν μπορεί να δεχθεί μια κριτική» από εμάς. Αυτό θα ήταν δικό του πρόβλημα αν ιδιώτευε. Όμως είναι Υπουργός Οικονομικών. Οφείλει να σταματήσει να εστιάζει στο παρελθόν. Ο κόσμος ξέρει ποιες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα, ποιες μας έκαναν ουραγό της Ευρώπης, ποιες έφεραν τα μνημόνια και ποια μας έβγαλε από αυτά.

Ας αναλογιστεί γιατί τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαν και τόσο καλά στη δική του θητεία, για την ατολμία της δικής του κυβέρνησης, αλλά και του Eurogroup που συμμετέχει.

Όταν ο Υπουργός αρνείται να ακούσει ότι πρέπει να καταβάλει το σύνολο του μισθού των εργαζομένων, να λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να νομοθετήσει για ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη συμβεί, μεταθέτει ένα δικό του πρόβλημα σε πρόβλημα των εργαζομένων, των επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρης της οικονομίας.

Μετά τις δηλώσεις βουλευτή της ΝΔ ότι «Ευχαριστούμε τον Ερντογάν γιατί έδωσε ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του» έρχεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας να μας πει ότι το έστω και με τον κορονοϊό μειώσαμε το πλεόνασμα! Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι θα ζητήσει μείωση του πλεονάσματος από το 2021.

Και κάτι ακόμα. Ο κύριος Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι «αξιολογείται» η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί. Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι «αξιολογείται» και ο ίδιος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση