HomeHL-9Ο κορωνοϊός έφερε αναστολή στις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων των αγροτών

Ο κορωνοϊός έφερε αναστολή στις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων των αγροτών

Αναστέλλεται η διαδικασία για 15 μέρες- Τι θα γίνει στο μέλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O κορωνοιός έφερε – μέσα σε όλα – και αναστολή στη διαδικασία των ενεργοποιήσεων, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 15 Μάη. Αυτό έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία, αναστέλλεται η διαδικασία για 15 μέρες.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της πιστής και πλήρους τήρησης των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε, κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την πλήρη αναστολή για 15 ημέρες της διαδικασίας υποδοχής αιτήσεων ΟΣΔΕ του έτους 2020.

Ο κ. Βορίδης διαβεβαιώνει τους παραγωγούς πως το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έγκαιρη ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα πρέπει να περιμένουν τα νεότερα δεδομένα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης, οι αγρότες δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν, καθώς η Ένωση Ηρακλείου θα είναι έτοιμη για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας : «Η λειτουργία που θα υπάρξει στην ΕΑΣΗ, όταν και θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, θα είναι τέτοια ώστε δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των δικαιούχων αγροτών. Στα πλαίσια αυτά είναι απόφαση μας να υπάρξουν όσες βάρδιες χρειαστούν από το προσωπικό μας για να καλυφθεί ο χρόνος αναστολής των ενεργοποιήσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας αγρότης», σημειώνει ο κ. Χιλετζάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση