HomeHL-9Κορωνοϊός: Κι άλλη σύλληψη επιχειρηματία για μη τήρηση των μέτρων

Κορωνοϊός: Κι άλλη σύλληψη επιχειρηματία για μη τήρηση των μέτρων

7 συλλήψεις στην Κρήτη -174 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άλλη μία σύλληψη είχαμε χθες το απόγευμα, στον Πλατανιά Χανιών, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτή τη φορά συνελήφθη ένας 51χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον Δήμο Πλατανιά του Νομού Χανίων, ο οποίος δε συμμορφώθηκε με τα μέτρα της κυβέρνησης για κλειστά καταστήματα τις ημέρες αυτές, παραβιάζοντας ουσιαστικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιοκτήτη καφενείου, ο οποίος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηράκλειο έχουν γίνει 6 αντίστοιχες συλλήψεις ενώ ακολούθησαν βαριές… ποινές.

Δε γνώριζαν…

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες δεν γνώριζαν, παρά τον ορυμαγδό της ενημέρωσης για το ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και ποια όχι, πως έπρεπε να παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.

Αυστηρές ποινικές κυρώσεις

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή με τις αρχές να περνούν… χειροπέδες σε έναν κομμωτή, έναν ιδιοκτήτη καφενείου καθώς κι έναν ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα που δεν πήραν στα σοβαρά τα μέτρα για το κλείσιμο των καταστημάτων που είχε λάβει η κυβέρνηση και σηκώθηκαν το πρωί ανοίγοντας κανονικά τις επιχειρήσεις τους.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν ενώ οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με το δικαστήριο να τους καταδικάζει σε ένα χρόνο φυλάκισης και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα καταγράφηκαν άλλες δύο συλλήψεις. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη στούντιο τατουάζ κι έναν ιδιοκτήτη καφενείου που επίσης ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης.

Το απόγευμα της Δευτέρας είχαμε και νέα σύλληψη και συγκεκριμένα σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Οι αρχές εντόπισαν ένα καφενείο ανοιχτό με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μήνες με αναστολή.

Ελέγχων συνέχεια

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή της απόφασης για κλείσιμο λειτουργίας των καταστημάτων, συνεχίζονται με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου.

174 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα για παραβίαση των μέτρων

Εν τω μεταξύ αύξηση των συλλήψεων, καταγράφεται σε όλη την Ελλάδα, από την Πέμπτη 12/3 έως σήμερα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoνωϊού. Πιο συγκεκεριμένα οι συλλήψεις ανέρχονται σε 174, ενώ παράλληλα έχουν βεβαιωθεί 167 παραβάσεις, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.,

Ειδικότερα, την Πέμπτη 12/3 έγιναν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14/3 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15/3 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις, την Δευτέρα 16/3 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17/3 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις και την Τετάρτη 18/3 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις.

Ανά περιοχή πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συλλήψεις: 66 στην Αττική, 29 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 9 στη Θεσσαλονίκη, 9 στην Κεντρική Μακεδονία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 7 στην Κρήτη, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στην Πελοπόννησο, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο, 4 στα Ιόνια Νησιά και 2 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λ.π., για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση