HomeHL-HealthΤι λέει Καθηγητής λοιμωξιολογίας για κορωνοϊό

Τι λέει Καθηγητής λοιμωξιολογίας για κορωνοϊό

Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλά σπίτι, αλλά υπό αυστηρή επιτήρηση γιατρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία». Αυτό διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Νίκος Σύψας.

Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στους πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα αυτή την κρίσιμη στιγμή. «Οσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σύψας.

 «Προλάβαμε τη διασπορά του κορωνοϊού στους νέους»

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν κινδυνεύει, ενώ ανέφερε ότι η κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο από όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα.

«Ευτυχώς προλάβαμε την διασπορά στους νέους», εκτίμησε ο κ. Σύψας ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν κάποιος που θα προσβληθεί από τον ιό θα έχει χρόνια προβλήματα υπογράμμισε ότι είναι «νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών». Τέλος αναφορικά με τους καπνιστές ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε πως κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό καθώς έχουν πιέσει τους πνεύμονες. «Μπορεί να έχουν λίγα περισσότερα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση