HomeHL1-CultureΟ κορωνοϊός «κλείνει» και το Βρετανικό Μουσείο

Ο κορωνοϊός «κλείνει» και το Βρετανικό Μουσείο

Το ανακοίνωσε ο διευθυντής του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου ανακοίνωσε πως το μουσείο θα παραμείνει κλειστό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Χαρτγουίγκ Φίσερ, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε: «Πήραμε την απόφαση αυτή με βαριά καρδιά, αλλά απόλυτη προτεραιότητα για μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια προσωπικού και επισκεπτών».

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από την Τετάρτη 18 Μαρτίου. «Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορούμε να ανοίξουμε και πάλι, αλλά ελπίζουμε να μπορούμε να έχουμε νεότερα σύντομα» σημείωσε ο Φίσερ.

Πρόσβαση μέσω διαδικτύου στις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου

«Το μουσείο παραμένει προσβάσιμο μέσω των ψηφιακών καναλιών. Θα τα ενημερώνουμε και θα προσθέτουμε περιεχόμενο καθ’ όλη την περίοδο που παραμένουμε κλειστά ώστε να επιτρέπουμε στους επισκέπτες να παραμένουν σε επαφή με το μουσείου» συνέχισε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

Η ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου έρχεται ενώ 14 νέοι θάνατοι προστίθενται στη λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις των Αρχών την Τρίτη. Συνολικά, η Βρετανία μετά 69 θανάτους από την πανδημία. «Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε και πάλι τους επισκέπτες μας στο μουσείο το συντομότερο δυνατό» ανέφερε κλείνοντας ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση