HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα προς αποθήκευση

Κορωνοϊός: Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα προς αποθήκευση

«Υπάρχει επάρκεια προϊόντων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να μην αγοράζουν τρόφιμα για να τα αποθηκεύουν στα σπίτια τους, καθώς όπως είπε υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα καταστήματα.

Την συμβουλή αυτή έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μαζί με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν. Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν για την επάρκεια των ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και για τις τιμές των προϊόντων, όπως και για το πώς παρακολουθούν on-line μέσα από τις βιντεοκάμερες των καταστημάτων του ελέγχους που γίνονται στα σημεία πώλησης.

«Ο κόσμος αγοράζει πολλά είδη τροφίμων, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε ότι οι αρχές πραγματοποιούν ελέγχους όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων.

«Το κύριο είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε είδη διατροφής τα οποία στη συνέχεια θα αναγκασθεί να πετάξει» δήλωσε ο Μισούστιν, διαβεβαιώνοντας τους Ρώσους πολίτες ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα καταστήματα θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, όπως και για το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στην Ρωσία έχουν γίνει 116.000 τεστ για τον κορωνοϊό

Η ρωσική επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) ανακοίνωσε σήμερα ότι στην χώρα έχουν γίνει 116.000 τεστ κορωνοϊού. Τα περισσότερα τέστ , σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, έγιναν σε άτομα που επέστρεψαν στην Ρωσία από χώρες που είχαν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Για να διαγνωσθεί η νόσος πρέπει να ληφθεί επίχρισμα σιέλου από τον φάρυγγα, ενώ τα αποτελέσματα της ανάλυσης μπορούν να γίνουν γνωστά σε δύο έως τέσσερις ώρες.

Εκτός των άλλων, η επιτροπή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια στη Ρωσία διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και επαρκείς ποσότητες, όπως και τους κατάλληλους ειδικούς.

Ρωσία: Οκτώ άνθρωποι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό και πήραν εξιτήριο έφθασε τους οκτώ, αναφέρεται στην ειδική ιστοσελίδα ενημέρωσης stopkoronovarius.rf, την οποία έχει δημιουργήσει η ρωσική κυβέρνηση για να ενημερώνεται ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με τον κορωνοϊό.

«Οκτώ άτομα ανάρρωσαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, στην οποία διευκρινίζεται ότι μεταξύ των οκτώ αυτών ατόμων είναι τρία, τα οποία είχαν μεταφερθεί στην Ρωσία από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, στο οποίο υπήρξε έξαρση του κορωνοϊού. Και τα τρία αυτά άτομα πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην Ρωσία έχουν καταγραφεί 93 κρούσματα. Η πλειοψηφία των ασθενών παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση