HomeHL-HealthKορωνoϊός: «Αποτελεσματικά τα φάρμακα κατά ελονοσίας και HIV» λένε Αυστραλοί επιστήμονες

Kορωνoϊός: «Αποτελεσματικά τα φάρμακα κατά ελονοσίας και HIV» λένε Αυστραλοί επιστήμονες

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορωνοϊός: Επιστήμονες από το Κέντρο Κλινικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Queensland επισημαίνουν πως, τα φάρμακα που χορηγούνται συνήθως για τη θεραπεία του HIV και της ελονοσίας μπορούν να καταπολεμήσουν τον Covid- 19

Αυστραλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν μια θεραπεία για τον κορωνoϊό και ελπίζουν να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές έως το τέλος του μήνα.

Επιστήμονες από το Κέντρο Κλινικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Queensland επισημαίνουν πως, τα φάρμακα που χορηγούνται συνήθως για τη θεραπεία του HIV και της ελονοσίας μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον Covid- 19.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express», η χλωροκίνη, ένα φάρμακο που καταπολεμά την ελονοσία και ο συνδυασμός που καταστέλλει τον HIV- λοπιναβίρη / ριτοναβίρη- έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε πρώιμο στάδιο δοκιμών σε ανθρώπους.

Για τους Αυστραλούς, οι αντιρετροικοί παράγοντες, όπως η λοπιναβίρη και η ριτοναβίρη όπως και το φάρμακο χλωροκίνη κατά της ελονοσίας έχουν δείξει ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα, αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Οι Αυστραλοί ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματά τους ήταν τόσο ενθαρρυντικά φθάνοντας στο σημείο να υποστηρίξουν ότι τα φάρμακα «εξαφάνισαν» τον ιό από τον οργανισμό των ασθενών.

Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν εμβόλιο για την covid-19, νωρίτερα ερευνητές στο Peter Doherty Institute for Infection and Immunity της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του ιού SARS-CoV-2. Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων από μια γυναίκα περίπου 40 ετών, μία από τις πρώτες ασθενείς του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων αντιμετωπίζει τον SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που συνήθως αντιμετωπίζει τη γρίπη.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη.

«Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου αλλά και να επιταχυνθεί η δημιουργία πιθανών θεραπειών φαρμάκων για όσους ασθενείς έχουν ήδη τον κορωνοϊό», επεσήμανε ο Χαντ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση