HomeHL-9Έναρξη λειτουργίας Σταθμού για Αιμοδοσία του ΠΑΓΝΗ στη Περιφέρεια Κρήτης

Έναρξη λειτουργίας Σταθμού για Αιμοδοσία του ΠΑΓΝΗ στη Περιφέρεια Κρήτης

Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 9:30 πμ – 2:30μμ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κρήτης, με βάση τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας να διατεθούν αίθουσες για τη μεταφορά του έργου της αιμοληψίας των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών της Αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου, για να διασφαλιστούν οι ανάγκες όσων έχουν ανάγκη μετάγγισης και απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε κατάλληλο χώρο στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Δικαιοσύνης για τη δημιουργία Σταθμού για Αιμοδοσία.

Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 9:30 πμ – 2:30μμ με τηλέφωνο επικοινωνίας για προσέλευση και ραντεβού το 2813 400390.

Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, μπορούν από σήμερα Τρίτη 17/3/2020 να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου.

2-46

Ήδη σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του Σταθμού προσέρχονται εθελοντές αιμοδότες, ενώ το Σταθμό επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος συζήτησε τα θέματα του έργου και της λειτουργίας του Σταθμού με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά και με τη Διευθύντρια της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελία Λυδάκη.

Η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελία Λυδάκη δήλωσε ότι: «στο αίτημα μας για ανεύρεση χώρου στο κέντρο του Ηρακλείου για δωρεά αίματος, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μην είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται στο νοσοκομείο, η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε άμεσα και παραχώρησε χώρο για σταθμό αιμοδοσίας στο κτήριο της Περιφέρειας (είσοδος από Δικαιοσύνης).

3-36

Ο χώρος έχει απολυμανθεί και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Στις κρίσιμες αυτές ώρες πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία, υπευθυνότητα και κυρίως αλληλεγγύη.

Εκτός από τους λίγους ασθενείς που αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει από τον COVID-19 υπάρχουν και δεκάδες παιδιά και ενήλικες που δίνουν διαρκώς μάχη για τη ζωή τους στο νοσοκομείο και χρειάζονται καθημερινά αίμα.

Γι αυτό η δωρεά αίματος τούτες τις ώρες είναι πραγματική δωρεά ζωής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση