HomeΚΟΣΜΟΣΟ πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Πορτογαλία

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Πορτογαλία

Η Γροιλανδία ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αρχές της Γροιλανδίας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η Λισαβόνα μετρά τον πρώτο νεκρό από την πανδημία.

Ο ασθενής διαμένει στην πρωτεύουσα Νουούκ και τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του, όπως διευκρινίζουν οι αρχές. «Εφαρμόζονται μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Είναι σημαντικό οι πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις μας τώρα που η νόσος έφθασε στο έδαφός μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Κιμ Κίλσεν, όπως έγραψε η εφημερίδα Sermitsiaq.

Πριν από την ανακοίνωση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, η νήσος με πληθυσμό 56.000 κατοίκων είχε ήδη εκδώσει σειρά συστάσεων για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Σε αυτό το πλαίσιο και οι αρχές αποτρέπουν τις πτήσεις που κρίνονται «μη αναγκαίες» από και προς τη Γροιλανδία, περιλαμβανομένων των εσωτερικών πτήσεων, όπως και τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων.

Στα 910 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δανία

Η Δανία, περιλαμβανομένης της Γροιλανδίας και των νήσων Φερόε (αυτόνομο αρχιπέλαγος της Δανίας στον Ατλαντικό) έκλεισε το Σάββατο τα σύνορά της στους ξένους επιχειρώντας να επιβραδύνει τη διασπορά του Covid-19. Σήμερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 910 στη χώρα, όπου έχει πεθάνει ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Δανίας.

Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Πορτογαλία

Την ίδια ώρα η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας, Μάρτα Τεμίντο, ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από την πανδημία το κορωνοϊού στη χώρα. Η Πορτογαλία έχει καταγράψει ως σήμερα 331 κρούσματα της ασθένειας.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε μεταξύ άλλων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πως αποκλείει κάθε επικοινωνία, σιδηροδρομική και αεροπορική, με την Ισπανία για έναν μήνα προκειμένου να περιορίσει την μετάδοση του κορωνοϊού. Η Ισπανία παρουσιάζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από την πανδημία, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση της Μαδρίτης να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση