HomeHL-TOPΚορωνοϊός: Δε συμμορφώνονται με τα μέτρα- Κι άλλες συλλήψεις στο Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δε συμμορφώνονται με τα μέτρα- Κι άλλες συλλήψεις στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυστυχώς ακόμα και τώρα, μετά από τις αλλεπάλληλες συστάσεις των ειδικών, αποδεικνύεται περίτρανα πως κάποιοι μυαλό δε βάζουν, ανοίγοντας τα καταστήματα τους, παραβιάζοντας ουσιαστικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Ένας ιδιοκτήτης στούντιο τατουάζ και ένας ιδιοκτήτης καφενείου οι συλληφθέντες

Την Κυριακή στο Ηράκλειο έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, o πρώτος ήταν ένας 24χρονος, ιδιοκτήτης  στούντιο τατουάζ, ενώ η δεύτερη σύλληψη αφορούσε σε έναν ιδιοκτήτη καφενείου, 51 ετών.

Οι συλλήψεις έγιναν χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων από μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα έκτακτα μέτρα.

Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Οι δύο νέες αυτές συλλήψεις έρχονται μετά τη σύλληψη, το Σάββατο, ενός κομμωτή, ενός ιδιοκτήτη καφέ και ενός ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ.  Στον τρίτο ορίστηκε δικάσιμος σήμερα και αφέθηκε ελεύθερος.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και όσοι συλλαμβάνονται να παρανομούν θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Αυστηρές ποινικές κυρώσεις

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας την περασμένη Πέμπτη απέστειλε εγκύκλιο σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας και τους παρέπεμψε στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση