HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Επίσκεψη Κικίλια στην Πάτρα

Κορωνοϊός: Επίσκεψη Κικίλια στην Πάτρα

Ελεγχόμενη η κατάσταση λέει καθηγητής Παθολογίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Υπήρξε μία πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορωνοϊού που έπεσε πάνω στην περιοχή μας», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού, είπε ότι «αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» και εξέφρασε την συγκίνησή του για την αναγνώριση από την πλευρά των πολιτών, της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται».

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, σχετικά με την πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορωνοϊού, «αυτή η ανταπόκριση αφορά όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων, δηλαδή το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την επιτροπή του υπουργείου, την υγειονομική περιφέρεια και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο», προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί ενώθηκαν σε αυτή τη φάση για το καλό του λαού και την δημόσια υγεία, αφού υπήρξε μία άριστη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού».

Έκκληση του καθηγητή να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των Αρχών
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος, «οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια, για την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στην περιοχή μας».

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού, είπε ότι «αυτή τη στιγμή θα μπορούσε κανείς να πει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αφού έχει μπει μία σειρά σε σχέση με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, των ύποπτων επαφών και της ιχνηλάτησης», προσθέτοντας: «Περιμένουμε τις εξελίξεις, βρισκόμαστε σε μία καραντίνα και παρακαλώ πολύ τον κόσμο να υπακούσει στις εντολές, αλλά και στις προτάσεις που γίνονται μέχρι να λήξει αυτό το κύμα που έχει πέσει στα κεφάλια μας και έως ότου ηρεμήσουμε και μπορούμε να έχουμε τις δραστηριότητες που είχαμε».

«Μέχρι τότε το μήνυμα είναι», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, «μείνετε σπίτι σας, να είστε σε επαφή με τους γιατρούς σας και εδώ είμαστε εμείς για οτιδήποτε σοβαρό χρειαστεί». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν υπάρχει εκτίμηση σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι «ακόμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, υπάρχουν διάφορα μοντέλα τα οποία δείχνουν την πορεία της επιδημίας, υπάρχει σίγουρα μία επιδημία μπροστά μας διάρκειας τουλάχιστον 6 με 8 εβδομάδων και ελπίζουμε στα μέσα Μαΐου με τέλη Μαΐου να έχουμε μία ύφεση και να πέσει η καμπύλη προς τα κάτω».

Στόχος να επιβραδυνθεί η καμπύλη έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού

«Αυτό που προσπαθούμε αυτή την στιγμή», συνέχισε ο καθηγητής, «είναι να μην υπάρχει αυτό το οξύαιχμο κύμα, όπου θα καταγράφουμε πάρα πολλά κρούσματα και θα έχουμε προβλήματα στην αντιμετώπισή τους, αλλά να επιβραδύνουμε την καμπύλη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και αυτό έχει συμβεί μέχρι τώρα, δηλαδή να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και με ανάπτυξη κλινών και με ανάπτυξη μονάδων εντατικής θεραπείας».

Τέλος, ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την συγκίνησή του «για την αναγνώριση από την πλευρά των πολιτών της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται», η οποία όπως υπογράμμισε, «είναι ομαδική και αφορά τους πάντες».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση