HomeHL-SportsPlay Off: Καλό… Ιούνιο και εάν…

Play Off: Καλό… Ιούνιο και εάν…

Τα Play Off της Λίγκας ανεστάλησαν και έτσι πριν καλά καλά ξεκινήσουν έχουν χαμένες τις δύο προγραμματισμένες αγωνιστικές του Μαρτίου. Τι μένει; Να διαπιστωθεί εάν βάσει νέου προγραμματισμού μπορεί το πρωτάθλημα να τελειώσει Ιούνιο ή ακόμα και... Ιούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ας ξεκινήσουμε προσπαθώντας να ξετυλίξουμε αυτό το κουβάρι της ιστορίας. Η Λίγκα – πριν προκύψει η έξαρση του κορονοϊού και το πολύ σοβαρό πρόβλημα για όλη την υφήλιο με χιλιάδες νεκρούς – είχε βάλει δύο αγωνιστικές για τα Play Off τον Μάρτιο, τις δύο πρώτες.

Η απόφαση της Λίγκας ήταν ομοφώνως από το Δ.Σ. της περί αναστολής, μέχρι νεωτέρας, των Play Off / Play Out. Ας δούμε λοιπόν για τα Play Off. Τα Play Out δεν τα… ακουμπάμε διότι δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη έναρξή τους έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση της Ξάνθης.

Για την ιστορία επρόκειτο να ξεκινήσουν περίπου στα μέσα Μαρτίου αλλά αποφασίστηκε να πάει πιο μετά η έναρξή τους.

Για τα Play Off ας δούμε τα δεδομένα:

Η Λίγκα αποφάσισε να μην γίνουν οι δύο αγωνιστικές του Μαρτίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν γίνεται να τελειώσουν τον Μάιο σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Υπάρχει ο σχεδιασμός για ένα νέο Δ.Σ. προς τα τέλη Μαρτίου με τηλεδιάσκεψη για να διαπιστωθεί το που βρίσκεται η κατάσταση λόγω κορονοϊού και εάν είναι εφικτό να γίνουν αγώνες μες στον Απρίλιο. Να σημειωθεί πάντως ότι οι επιστήμονες την ίδια στιγμή αναφέρουν πως η πανδημία θα έχει έξαρση έως και τον Μάιο.

Το γεγονός ότι η UEFA θα μεταθέσει το Euro είτε για τον Δεκέμβριο του 2020 είτε για τον Ιούνιο του 2021 γίνεται και λόγους υγείας αλλά και σε μία προσπάθεια να τελειώσουν κανονικά οι σεζόν στα πρωταθλήματα.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα και το ενδεχόμενο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να τελειώσει η χρονιά στην Ελλάδα Ιούνιο ή το αργότερο Ιούλιο, ανάλογα με το πότε θα είναι εφικτό να επαναρχίσει η δράση.

Κατά τα άλλα όμως υπάρχουν τα εξής σημαντικά προβλήματα:

Στο διάστημα της παύσης – διακοπής οι ομάδες δεν μπορούν καν να προπονηθούν. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο διάστημα στην έναρξη των Play Off ώστε να μπουν πάλι σε αγωνιστικούς και προπονητικούς ρυθμούς.

Το γεγονός ότι η σεζόν δεν μπορεί να τελειώσει στην ώρα της δημιουργεί από τώρα πρόβλημα στις προετοιμασίες του καλοκαιριού των ομάδων και στον προγραμματισμό τους. Επίσης στο πότε και εάν θα αρχίσουν οι επόμενες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των συλλόγων που θα έχουν διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα.

Τα τηλεοπτικά έσοδα και τα δικαιώματα δεν επηρεάζουν μόνο τις άλλες ευρωπαϊκές Λίγκες. Επηρεάζουν και την δική μας από την άποψη ότι αλλάζει ο προγραμματισμός και τα κανάλια πλέον δεν ξέρουν το πότε θα ξαναμεταδώσουν αγώνες στην Ελλάδα.

Πλήττεται και η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιρού. Με τόσα πολλά ερωτηματικά για το πως και το εάν θα τελειώσουν οι χρονιές στα πρωταθλήματα της Ευρώπης φέτος τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.
Η Εθνική επίσης πλήττεται. Δεν είναι μόνο ότι χάνει τα φιλικά προετοιμασίας της. Είναι πως ο Φαν’τ Σιπ δεδομένα δεν μπορεί να δουλέψει σωστά για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση