HomeHL-9Κορωνοϊός: Μαθήματα στο Ηράκλειο μέσω skype

Κορωνοϊός: Μαθήματα στο Ηράκλειο μέσω skype

Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κορωνοϊός ήρθε και έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή μας .

Μεταξύ των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση – και καλώς έπραξε -είναι το κλείσιμο των σχολείων, εστιατορίων και καφετεριών σε μία προσπάθεια για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Για τα σχολεία αποφασίστηκε το κλείσιμο τους για 15 ημέρες, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί στις 26 Μαρτίου ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τι γίνεται όμως με τους μαθητές της Γ Λυκείου;

Στο Ηράκλειο πολλά φροντιστήρια έχουν ήδη ξεκινήσει την τηλεκπαίδευση, δηλαδή μαθήματα μέσω Skype.

Οι καθηγητές στέλνουν με e-mail ασκήσεις και εργασίες και κάνουν παράδοση μέσω ζωντανών συνδέσεων.

Μάθημα μέσω Sκype

Τέτοιες συνδέσεις κάνει στους μαθητές του ο καθηγητής φυσικής Μαρίνος Λιανέρης υπεύθυνος του φροντιστηρίου «Επιλογή» στο Ηράκλειο.

«Έπρεπε να υπακούσουμε στις κυβερνητικές εντολές και να βοηθήσουμε στο έργο των ειδικών προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Από την άλλη, οι μαθητές μας που δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις θα πρέπει να συνεχίσουν τις επαναλήψεις τους στην ύλη που θα εξεταστούν.

Έτσι εγώ και η ομάδα των καθηγητών μου στο φροντιστήριο αποφασίσαμε την διδασκαλία μέσω skype, προκειμένου να γίνει κανονικά το μάθημα. Οι μαθητές φαίνονται ενθουσιασμένοι με το νέο αυτό τρόπο διδασκαλίας» τονίζει ο κ.Λιανέρης στο cretapost.

«Σαφώς το μάθημα δεν είναι το ίδιο. Μπορεί να μην αλλάζει  τίποτα σε μαθησιακό επίπεδο όμως αλλιώς είναι η επικοινωνία μαθητή -καθηγητή μέσα στην τάξη».

Ένα ακόμα όμως λυπηρό φαινόμενο που παρατηρείται στο Ηράκλειο σύμφωνα με τον κ. Λιανέρη είναι με τους  καθηγητές  που κάνουν ιδιαίτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο  συνεχίζουν κανονικά το μάθημα τους…

«Είμαστε εκτός των άλλων και παιδαγωγοί και ένα τέτοιο μήνυμα είναι δυστυχώς άσχημο να το περνάμε στους μαθητές μας. Υπάρχει μία απαγόρευση, υπάρχουν κανόνες και πρέπει να συμμορφωθούμε όλοι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση