HomeΕΛΛΑΔΑΜεταναστευτικό: Η «γκάφα» των New York Times στο ρεπορτάζ για τον Έβρο

Μεταναστευτικό: Η «γκάφα» των New York Times στο ρεπορτάζ για τον Έβρο

Τούρκος πολίτης ο «μετανάστης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε το ρεπορτάζ των New York Times με το οποίο υποστήριζαν ότι η Ελλάδα διατηρεί μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στον Έβρο.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα ένας εκ των δημοσιογράφων που υπογράφει το άρθρο, ο Patrick Kingsley, με ανάρτησή του στο twitter, παραδέχεται ότι ένας από τους μετανάστες που μίλησε και στον οποίο εν μέρει στηρίχθηκε το ρεπορτάζ είναι ο Σομάρ Αλ Χουσεϊν, ο οποίος έλαβε πρόσφατα τουρκικό διαβατήριο.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

« Ηταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα. Έχει, πλέον, προστεθεί στο άρθρο» σημειώνει ο δημοσιογράφος, ο οποίος σε άλλη ανάρτηση επιμένει ότι το δημοσίευμα είναι αληθές υποστηρίζοντας, μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν το έχει διαψεύσει

Υπενθυμίζεται, ότι κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των New York Times, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημείωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης.

«Όσον αφορά τους New York Times όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Άρα αν το γνωρίζουν οι New York Times δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα, όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περιφρούρηση των συνόρων , είτε με τα θέματα ασφαλείας είναι διαφανή. Εφαρμόζεται το Σύνταγμα, οι νόμοι και το κοινοτικό κεκτημένο και δεν υπάρχει κάτι κρυφό. Για τα περί τραυματισμών και νεκρών, έχουμε διαψεύσει ότι υπάρχει τέτοιο κρούσμα από ελληνικής πλευράς. Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση