HomeHL-9Κορωνοϊός: Σκέψεις για… λουκέτο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Σκέψεις για… λουκέτο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ στην Κρήτη

Κόβουν δρομολόγια - Ανυπολόγιστες ζημιές για την εταιρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κορωνοϊός προκάλεσε μεγάλο πλήγμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κρήτης με χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες πραγματοποιήθηκαν μόνο 12 δρομολόγια σε όλη την Κρήτη με τα λεωφορεία να είναι σχεδόν άδεια.

«Μιλάμε για μεγάλη πτώση, άνω του 50% στην επιβατική κίνηση. Έχουμε κόψει τα δρομολόγια γιατί δεν υπάρχει ζήτηση. Χθες έγιναν μόνο 12 σε όλο το νησί. Οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Μανώλης Χαχλιούτης.

Σκέψεις για… λουκέτο

Εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης οι άνθρωποι στο υπεραστικό ΚΤΕΛ σκέφτονται την αναστολή της εταιρίας.

«Εμείς εξετάζουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε αναστολή και ίσως να λειτουργούμε με προσωπικό και δρομολόγια ασφαλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαχλιούτης.

Ανυπολόγιστες ζημιές – Καμία μέριμνα από την Πολιτεία

Οι ζημιές που έχει ήδη υποστεί η εταιρία του υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι ανυπολόγιστες.

«Η ζημιά είναι τεράστια. Απασχολούμε 600 περίπου ανθρώπους και αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο και την καταστροφή. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Πολιτεία για το τι θα γίνει στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Θέλω να πιστεύω ότι θα μεριμνήσει τουλάχιστον για τα πάγια έξοδά μας. Εμείς μέσω της Ομοσπονδίας προσπαθούμε να κινητοποιηθούμε και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση», ανέφερε ο κ. Χαχλιούτης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως αυτή τη στιγμή «προέχει η δημόσια υγεία και η προσωπική υγεία των πολιτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση