HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ουκρανία

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ουκρανία

Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις η Ισλανδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ουκρανία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό τη Παρασκευή.

Το Κίεβο σκοπεύει να α απαγορευθεί για δύο εβδομάδες η είσοδος ξένων υπηκόων στο έδαφός της ώστε να περιοριστεί η διάδοση της νόσου, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Νεκρή από τον κορωνοϊό είναι μια 71χρονη γυναίκα στην περιφέρεια Ζίτομιρ, η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Πολωνία. Η Ουκρανία έχει άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Η Ισλανδία απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις 100 ή άνω των 100 ανθρώπων και ότι τα γυμνάσια τα λύκεια και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν για τέσσερις εβδομάδες, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού. Ένα μέτρο που ανακοίνωσε νωρίτερα και η γαλλική κυβέρνηση.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο που πρέπει να τεθεί σε ισχύ την σωστή στιγμή, με βάση τις συστάσεις των κορυφαίων επιστημόνων μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προλαμβάνουμε καταστάσεις», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σβάντις Σβαβάαρσντοτιρ.

Η απαγόρευση, η οποία δεν ισχύει για τα λιμάνια ή τα αεροδρόμια, θα ισχύσει από τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 117 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση