HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στη Βενεζουέλα

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στη Βενεζουέλα

Κλείνει τα σύνορα με τις ΗΠΑ, το Μεξικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνουν τα περιστατικά πολιτών που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο.

Η πανδημία έχει πλήξει και την Αμερική, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν 1.000 κρούσματα κορωνοϊού και το Μεξικό και την Βενεζουέλα να προσπαθούν να ελέγξουν τη διάδοση της νόσου.

Δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βενεζουέλα

Δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκαν τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες.

Οι αρχές διέταξαν να διακοπούν τα μαθήματα σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από την Δευτέρα. Επίσης, όλοι οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες όταν κυκλοφορούν με το μετρό.

Κλείνει τα σύνορα με τις ΗΠΑ το Μεξικό λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση του Μεξικού θα εξετάσει μηχανισμούς προκειμένου να ελέγξει τη ροή των ανθρώπων που περνούν στη χώρα από τα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, εάν χρειαστεί, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

Μέχρι τώρα το Μεξικό έχει επιβεβαιώσει 15 κρούσματα της επιδημίας Covid-19. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000 και οι νεκροί δεκάδες. Πολλοί στο Μεξικό θεωρούν απειλή μια εξάπλωση από τις ΗΠΑ.

«Η πιθανή ροή του κορωνοϊού θα έρθει από τα βόρεια προς τα νότια. Αν ήταν τεχνικώς αναγκαίο, θα εξετάζαμε την εφαρμογή μηχανισμών περιορισμού (των μετακινήσεων) ή ενισχυμένης επιτήρησης», είπε ο Λόπες-Γκατέλ. «Το Μεξικό δεν θα μεταφέρει τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μάλλον οι ΗΠΑ θα τον φέρουν εδώ», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση