HomeΚΡΗΤΗΠαράταση έως 30.6.2020 για τη δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων στους Δήμους

Παράταση έως 30.6.2020 για τη δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων στους Δήμους

Τι αναφέρει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνεται πως σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 10 της ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών στους δήμους μέχρι 30.6.2020.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν.4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α΄) προβλέπεται ότι:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς του Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 (πλέον έως 30.6.2020), χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ Τ.Μ. ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ
Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων διόρθωσης των τ.μ. στους δήμους, μπορεί να γίνει και μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για το taxisnet. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ και κανένα απολύτως δικαιολογητικό προκειμένου ο πολίτης να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών στον οικείο δήμο.
Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Μέσω του site της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr)
• Επίσης υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω των sites : υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Ως εκ τούτου, καλούνται οι κάτοικοι – δημότες του δήμου Μινώα Πεδιάδας όπως κάνουν χρήση της παραπάνω ευεργετικής ρύθμισης, η οποία έχει προθεσμία έως την 30η Ιουνίου 2020, με την οποία ουσιαστικά δύναται να τακτοποιηθούν τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών τους με τον Δήμο, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Στην περίπτωση που η διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης των τ.μ. δεν μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καλούνται οι δημότες – κάτοικοι όπως προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αίτηση (παρέχεται από την Υπηρεσία)
2. Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις)
3. Το έντυπο Ε9 (Έντυπο Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων)
4. Τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημι-υπαίθριων χώρων

Για την καλύτερη και ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών και στο πλαίσιο λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας έναντι του κορωνοϊού, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης τ.μ., όπως καλούν στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου στα τηλ. 2891340322 (Αρκαλοχώρι / κα. Κυριακάκη Α.), 2891340130 (Καστέλλι / κα. Στιβακτάκη Αικ.) και 2891340405 (Θραψανό / κα. Βασιλάκη Μ.) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού για τη διεκπεραίωση της αίτησης τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση