HomeHL-9Πέτσας για κορωνοϊό: Αν δεν κάνουμε όσα πρέπει, θα είναι μια περιπέτεια που θα θυμόμαστε με τρόμο

Πέτσας για κορωνοϊό: Αν δεν κάνουμε όσα πρέπει, θα είναι μια περιπέτεια που θα θυμόμαστε με τρόμο

Aνάγκη να περάσει το μήνυμα ότι μένουμε στο σπίτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη να περάσει το μήνυμα ότι μένουμε στο σπίτι, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας, και τις επαφές μας ακόμα και στον εργασιακό χώρο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ακόμα και η κυβέρνηση έχει διευκολύνει όπου είναι εφικτό την δυνατότητα εργασίας από το σπίτι.

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σταδιακά χώρους όπου συναθροίζεται πολύ κόσμος ελήφθη για να περιοριστεί η διασπορά, καθώς και πολίτες χωρίς συμπτώματα μπορεί να είναι φορείς του νέου κορωνοϊού.

Και ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο κ. Πέτσας, έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά του και έχει ελαχιστοποιήσει τις επαφές του μόνο σχετικά με τα βασικά ζητήματα που χρειάζεται να υπάρχουν συσκέψεις, όπως είναι τα θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και τα θέματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τη δουλειά της. Κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για να έχουν οι πολίτες το αποτέλεσμα που περιμένουν από εμάς», τόνισε ωστόσο.

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση εργάζεται σε τρία επίπεδα. Πρώτον με μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που κλείνουν αναγκαστικά στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας- και σήμερα αναμένεται ανακοίνωση μέτρων στήριξης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης. Το δεύτερο είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και το τρίτο η πρόστασία των θέσεων απασχόλησης. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τα μέτρα θα εξειδικευτούν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η κυβέρνηση επιδιώκει με τα μέτρα να καθυστερήσει οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία στην οικονομία, να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα και να εξασφαλίσει από τους εταίρους στην Ευρώπη πως η επιβάρυνση δεν θα προσμετράται στους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι αν χρειάζεται, θα πρέπει να μειωθούν.

Σχετικά με τον συνωστισμό εφήβων σε καφετέριες και άλλους χώρους εστίασης, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση δεν σκέφτεται το κλείσιμό τους, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο το οποίο φτάνει μέχρι το χειρότερο δυνατό σενάριο.

«Όταν κλείνουμε τα σχολεία εννοούμε κλείνουμε τα σχολεία για να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι τους ή να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες επαφές, όχι να πηγαίνουν στην καφετέρια και πάλι να έχουμε άλλα 100 παιδιά στον ίδιο χώρο με τον ίδιο κίνδυνο διασποράς. Αυτό είναι θέμα ευθύνης και τον γονέων και τον παιδιών», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Είμαστε σε έκτακτη κατάσταση και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε» επισήμανε και πρόσθεσε πως να κάνουμε αυτά που πρέπει στο τέλος θα είναι μια περιπέτεια που θα τη θυμόμαστε, αλλά «αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά θα είναι μια περιπέτεια που θα τη θυμόμαστε με τρόμο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση