HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός από την πανδημία στη Νορβηγία

Κορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός από την πανδημία στη Νορβηγία

Το ανακοίνωση η πρωθυπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Νορβηγία κατέγραψε την Πέμπτη τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Ερνα Σόλμπεργκ μιλώντας στο δίκτυο NRK.

Από τότε που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στις 26 Φεβρουαρίου, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προβλήθηκαν από τον κορωνοϊό ανερχόταν στους 621 έως χθες, Τετάρτη. Πρόκειται για «ένα ηλικιωμένο» άτομο, δήλωσε η πρωθυπουργός χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, «πέθανε σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του ‘Οσλο», ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Είναι ο δεύτερος θάνατος στις σκανδιναβικές χώρες που οφείλεται στην επιδημία του κορωνοϊού.

Αν και έχουν επιβεβαιωθεί λίγα κρούσματα του κορωνοϊού, συγκριτικά με άλλες χώρες, στη Νορβηγία, ειδικοί της Διεύθυνσης Υγείας της χώρας προειδοποιούσαν ότι μπορεί να μολυνθεί έως και ένα τέταρτο του πληθυσμού των 5,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ακυρώνουν 4.000 πτήσεις οι νορβηγικές αερογραμμές

Νωρίτερα, οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air ανακοίνωσαν πως θα ακυρώσουν 4.000 πτήσεις και θα απολύσουν προσωρινά τους μισούς εργαζομένους τους, μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία NRK.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η πτώση της ζήτησης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού πλήττει όλο και περισσότερο το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση