HomePost ItΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Για την διεξαγωγή έρευνα εις βάρος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σημέρα στην 7η ΥΠΕ εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας και εκπαίδευσης και συνταξιούχοι ΙΚΑ του νομού Ηρακλείου απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η διεξαγωγή έρευνας εις βάρος του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ από το διοικητή του νοσοκομείου για «διάδοση ψευδών ειδήσεων» με κίνδυνο πρόκλησης πανικού, με αφορμή δηλώσεις και ανακοινώσεις του σωματείου στα ΜΜΕ για τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του νοσοκομείου.

Απόφαση καταδίκης της εν λόγω απόφασης της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ έχει πάρει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΦΥ Κρήτης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων γάλακτος, τροφίμων και ποτών, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η ΟΕΝΓΕ.

Στη σύντομη συνάντηση με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ εκφράστηκε η κατηγορηματική αντίθεση σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Επίσης εκφράστηκε η ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού και για τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και υλικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ρωτήθηκε η διοίκηση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αυτά που πρόκειται να ληφθούν για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας. Ρωτήθηκε επίσης για τις ειδικές άδειες των εργαζόμενων γονιών με ανήλικα τέκνα λόγω του κλεισίματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών και για τις άδειες υγειονομικού προσωπικού που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Η διοικήτρια είπε ότι θα εξετάσει το ζήτημα της έρευνας εις βάρος του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ χωρίς να δεσμευτεί για τη διακοπή της. Αναφέρθηκε στις έκτακτες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες όμως είναι πολύ λιγότερες από τις κενές οργανικές θέσεις και από τις πραγματικές ανάγκες και αφορούν διετείς συμβάσεις, δηλαδή ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για τις ειδικές άδειες του υγειονομικού προσωπικού με ανήλικα παιδιά είπε ότι δεν έχει ακόμη απάντηση και περιμένει ενημέρωση από το Υπουργείο. Για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είπε ότι θα υπάρξει μέριμνα για άδειες.

Δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης. Οι Διοικήσεις του νοσοκομείου και της ΥΠΕ θα μας βρουν απέναντί τους σε οποιαδήποτε επίθεση στη συνδικαλιστική δράση. Απαιτούμε άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, άμεση πλήρη στελέχωσή τους με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, άνοιγμα νέων στελεχωμένων κλινών ΜΕΘ, άμεση προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών (μάσκες, γάντια κλπ.) και εξοπλισμού, άμεση ενίσχυση ΠΦΥ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει καθολικά τις ανάγκες των ασθενών στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση