HomeHL1-EconomyΗ ανακήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία από τον ΠΟΥ «γκρέμισε» την Wall Street

Η ανακήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία από τον ΠΟΥ «γκρέμισε» την Wall Street

Σε πτώση ο Dow Jones

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα δύσκολη ημέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την ώρα που ο κορωνοϊός χαρακτηρίζεται ως πανδημία από τον ΠΟΥ.

Καταρρέουν οι αγορές την Τετάρτη, καθώς η Wall Street δείχνει ευάλωτη στην πανδημία του κορωνοϊού. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έπεσε 1.200 μονάδες, ήτοι περισσότερο από 4,5%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 4,1% και ο Nasdaq 3,8%.

Η αντίδραση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο οποίος και χαρακτήρισε τον κορωνοϊό, πανδημία.

Η νέα βουτιά στις αγορές έρχεται έπειτα από μια θετική ημέρα στο Χρηματιστήριο της Αμερικής με πρόσκαιρη ισχυρή άνοδο του Dow Jones.

Χωρίς τέλος οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Οι δείκτες τη Δευτέρα έκλεισαν με τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2008, με τον Dow Jones να πέφτει πάνω από 2.000 μονάδες, πτώση που «άγγιζε» το 8%! Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πτώση που έχει παρουσιάσει εδώ και πολλά χρόνια το χρηματιστήριο στην Γουόλ Στριτ, καθώς επικρατεί κλίμα πανικού εν μέσω του κραχ των τιμών του πετρελαίου και της παγκόσμιας κρίσης της επιδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Η κυβέρνηση έριξε τις ευθύνες για την τεράστια πτώση σε «κρατικούς παράγοντες», με τον Τραμπ να ρίχνει ευθύνες σε Ρωσία και Σ. Αραβία. Ο DJ πάντως έκανε ιστορική «βουτιά» μέσα σε περίπου 3 εβδομάδες και από το ρεκόρ των 29.000 μονάδων, να βρίσκεται κάτω από τις 24.000.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση