HomeHL1-CultureΟ Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση

Η απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλακή για δύο σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αναμένεται να εκτίσει την πολυετή ποινή του σε κρατική σωφρονιστικό ίδρυμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, μετά την καταδίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Times, ο δικαστής της υπόθεσης Τζέιμς Α. Μπιούρκ θα μπορούσε να επιβάλει ποινή φυλάκισης στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, από μόλις 5 ως και 29 χρόνια.

Το σώμα των ενόρκων στην υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν, αποτελούμενο από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες έκρινε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ένοχο στις 25 Φεβρουαρίου για τον βιασμό της ηθοποιού Τζέσικα Μαν σε ξενοδοχείο του Μιντάουν το 2013 και για τον εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ μιας βοηθούς παραγωγής, της Μίριαμ Χάλεϊ, στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν το 2006.

Ορόσημο για το κίνημα #MeToo η καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν αποτελεί μεγάλο ορόσημο του κινήματος #MeToo, το οποίο ήρθε στο προσκήνιο της βιομηχανίας θεάματος, αφότου γυναίκες βγήκαν δημόσια και κατήγγειλαν τις εγκληματικές ενέργειες του παραγωγού.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα της γυναίκας, αλλά και οι κατήγοροι του Χάρβεϊ Γουάινστιν πανηγύρισαν την καταδίκη του παραγωγού στο Χόλιγουντ, αποκαλώντας την ως την αρχή για μια νέα εποχή στην γυναικεία ενδυνάμωση.

Και οι έξι γυναίκες που κατηγόρησαν δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινστιν έδωσαν το «παρών» στην δικαστική αίθουσα του Μανχάταν, παίρνοντας θέση στα μπροστινά καθίσματα πίσω από την έδρα του εισαγγελέα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση