HomeΣΠΟΡΑυγενάκης: Προβλέφθηκε διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών και αναστολή αθλητικών γεγονότων μεγάλης προσέλευσης

Αυγενάκης: Προβλέφθηκε διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών και αναστολή αθλητικών γεγονότων μεγάλης προσέλευσης

Σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την επίδρασή του στην ομαλή διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων, μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίδα» ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι: «προβλέφθηκε  η διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες και η αναστολή αθλητικών γεγονότων μεγάλης προσέλευσης.

Ήδη διενεργούμε απολυμάνσεις σε όλες τις εποπτεύουσες από τη ΓΓΑ αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα, ενώ παράλληλα συνέστησα εγγράφως να πραγματοποιηθούν και σε εκείνες που υπεύθυνοι φορείς λειτουργίας είναι Ομοσπονδίες, Σωματεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

 Αναφερόμενος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ν. Ηρακλείου ο κ. Αυγενάκης κάνει εκτενή αναφορά στα έργα που «τρέχουν» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρει πως «έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών και της προσφοράς σύγχρονων εγκαταστάσεων άθλησης στην πόλη μας συνεργαζόμαστε με το Δήμο Ηρακλείου».

Μάλιστα αναφέρεται και στο νέο κλειστό κολυμβητήριο στο Ηράκλειο. Πιο συγκεκριμένα όπως υπογραμμίζει: «εξετάζουμε προτάσεις για τη χωροθέτηση ενός νέου κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών με το Δήμο Ηρακλείου» και προσθέτει ότι σύντομα θα υπάρχουν νεότερα.

Επιπλέον, όπως αναφέρει: «η σημερινή διοίκηση του ΕΑΚΗ εργάζεται πολύ μεθοδικά και για το υπάρχον κολυμβητήριο», ενώ επισημαίνει και «την αξιοσημείωτη αλλαγή της εικόνας που έχει συντελεστεί στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ».

Τέλος, όπως υπογραμμίζει «σύντομα θα μπορούμε να μιλήσουμε με λεπτομέρειες και για 1-2 νέα γήπεδα μπάσκετ και τένις σε διαθέσιμο οικόπεδο της ΓΓΑ».

Εξάλλου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφεια: «στόχος μας η Κρήτη και ιδιαίτερα το Ηράκλειο να αποτελέσει το κέντρο μεσαίων αλλά και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων», και προσθέτει πως έχει υποβληθεί «αίτημα και διεκδικούμε από την UEFA μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, τον τελικό του Europa Conference League στο Ηράκλειο, το 2022 ή το 2023.

Η διοργάνωση αυτή είναι η αρχή μιας σειράς διοργανώσεων διεθνούς βεληνεκούς που διεκδικούμε να φέρουμε στη χώρα μας και βέβαια στο νομό μας», ενώ υπογραμμίζει πως «εφόσον την κερδίσουμε, προβλέπεται ένα αξιοσημείωτο πακέτο αναβαθμίσεων για το Παγκρήτιο Στάδιο που θα υπερβαίνει τα 2,5 εκ. € και τα οποία αναλαμβάνουμε ως Υπουργείο».

Αναφερόμενος στις αθλητικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο ο κ. Αυγενάκης ανακοινώνει και δράσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη. Όπως αναφέρει «κάτι καινούργιο -επιτρέψτε μου και απολύτως αναγκαίο- για την Κρήτη: δράσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση στην ασφαλή οδηγική συμπεριφορά».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση