HomeHL-SportsΠερικλής Παπαπαναγής«Καλή η τσικουδιά αλλά η σαμπάνια κάνει μεγαλύτερο θόρυβο»

Περικλής Παπαπαναγής«Καλή η τσικουδιά αλλά η σαμπάνια κάνει μεγαλύτερο θόρυβο»

O συνεργάτης του Γιώργου Σίμου στον ΟΦΗ, Περικλής Παπαπαναγής μίλησε για τα όσα ζει στους Κρητικούς, ενώ στάθηκε και στα playoffs που έρχονται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aναλυτικά όσα είπε ο Περικλής Παπαπαναγής στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για τον ΟΦΗ και για την αποχώρηση του από την Κύπρο..

Για την έξοδο του ΟΦΗ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Η είσοδος του ΟΦΗ στην εξάδα, νομίζω ότι έτσι όπως έγινε, αποδόθηκε μια μικρή δικαιοσύνη με την λογική ότι η ομάδα, όλη την χρονιά, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο όμως το σημαντικότερο ήταν ότι όλο το οικοδόμημα έπαιξε μια συναισθηματική σταθερότητα και αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Τώρα, αναδιοργανωνόμαστε με στόχο να συνεχίσουμε την καλή απόδοση μας. Το κυρίοτερο είναι ότι όλοι μέσα στο οικοδόμημα θέλουμε να το βελτιώσουμε».

Για την φράση “συναισθηματική σταθερότητα: “Για να υπάρχει αυτή η συναισθηματική σταθερότητα πρέπει να προϋπάρχουν οι διοικητική και αγωνιστική σταθερότητα. Αφού υπάρχουν, είναι σημαντικό να δίνεις την σωστή ερμηνεία των πραγμάτων. Σαν νότιος λαός, έχουμε το κακό να αποθέωνουμε τους εαυτούς μας στις νίκες και στις ήττες να μας παίρνει από κάτω.

Εμείς πιστεύουμε στην δουλειά μας, στον διπλανό μας και αυτό βοήθησε πολύ στο να είναι ορατό το τι θέλουμε. Από την στιγμή που οριοθετήσαμε τους στόχους, θέλαμε να στοχεύσουμε στο ποδόσφαιρο. Από την στιγμή που παραμείναμε σταθεροί σε αυτό, τα υπόλοιπα ακολούθησαν. Αυτό ήταν το κλειδί της μικρής επιτυχίας και νομίζω ότι έπονται και άλλα.

Εκτιμώ, πιστεύοντας πάρα πολύ στο οικοδόμημα μας, νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να δούμε καλές στιγμές και στα 10 παιχνίδια να πάρουμε πράγματα. Γιατί μέσα στην χρονιά, αν εξαιρέσεις 2-3 παιχνίδια, σε όλα τα υπόλοιπα και με καλύτερους αντιπάλους ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Εμείς ποτέ δεν σταθήκαμε σε εξωγενείς παράγοντες όταν δεν παίρναμε τα αποτελέσματα.

Η “κοιλιά”, κατά την δική μας εκτίμηση, είναι λίγο πλασματική. Όταν δημιουργείται ένα νέο οικοδόμημα, αυτά συμβαίνουν. Οι ήττες που στοίχισαν δεν ήταν πολλές, η εντός έδρας ήττα από τον Βόλο, η ισοπαλία με τον ΠΑΟ με τον τρόπο που ήρθε, η ισοπαλία με την Λάρισα και με την Ξάνθη όπου η νίκη χάθηκε στο 92′. Το αποτέλεσμα προκαθόρισε την “κοιλιά” που λέτε, αγωνιστικά η κοιλιά δεν ήρθε ποτέ – αν σκεφτούμε μεμονωμένα τα παιχνίδια».

Για το παρελθόν του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα του νησιού, αυτό είναι και το μότο μας, αλλά επειδή εγώ ήρθα το καλοκαίρι, όμως παρακολουθούσα πάντα, το τι έφταιξε ήταν πιθανόν η απουσία μιας διοίκησης που πιθανότατα δεν χάραξε μια πολιτική – πιθανολογώ γιατί άλλαξε πολλές διοικήσεις με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Αυτό που θα πω πως ίσως συνετέλεσε στην ανάταξη της ομάδας από πέρυσι, γιατί από τότε μπήκε σε μια διαδρομή κανονικότητας και στηρίχθηκε σε δύο σημαντικούς άξονες: Οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν με τον ΟΦΗ, το υπόβαθρο τους έχει να κάνει με την ηθική και το δεύτερο με το ποδόσφαιρο. Ότι έχεις κάνει τότε έχεις βάλει τις βασικές αρχές για να δημιουργήσεις πράγματα.

Η ηθική και η λογική, ως ένα σημείο, δεν διαπραγματεύονται. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν στήσει την ομάδα, βασίζονται σε αυτούς τους άξονες και μπορεί να σας ακούγονται και να υποθέτετε ότι στο ποδόσφαιρο αυτά δεν έχουν θέση όμως είναι λίγο παράδοξο πως στις επιτυχίες βγαίνετε και μιλάτε όμως εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μιλάμε στις αποτυχίες. Αυτό που έχει δημιουργήσει ο ΟΦΗ από την πρώτη στιγμή και θα το δείτε στο μέλλον είναι ότι η ομάδα δεν ασχολείται με κανέναν εξωγενή παράγοντα.

Αυτό που εμείς και όταν λέω εμείς εννοώ ότι είναι πολύ άνθρωποι από πίσω, θέλουμε τα παιχνίδια στην Κρήτη να είναι μια πολιτισμική γιορτή και πιστεύω ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις το καταφέραμε γιατί το γήπεδο είχε ωραία και πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Ο ΟΦΗ κάνει βήματα και σιγά – σιγά συμπαρασύρει τους διπλανούς του.

Δεν λέω ότι πρωτοτυπούμε γιατί από ένα σημείο και μέτα μιλάμε για κανονικότητα. Μπορεί να ακούγονται επαναστατικά όμως εμείς ασχολούμαστε με τους εαυτούς μας αλλά ο καθείς βλέποντας, αν θέλει να υιοθετήσει ή να δανειστεί ή ακόμα και να εξελίξει τότε θα κάνουμε και καλύτερη την κοινωνία μας.

Για το αν το πίστευαν στον ΟΦΗ για τα πλέι οφ και την Ευρώπη: «Εμείς μεταξύ μας το πιστεύαμε και ας μην το είπαμε ποτέ μας γιατί πολύ γρήγορα συνειδητοποιήσαμε την δυναμική του γκρουπ, όλων των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα.

Έγινε πολύ πιο γρήγορα, από ότι και εμείς υπολογίζαμε, και για αυτό λένε για κάμψη στον δεύτερο γύρο. Αν δείτε, στατιστικά, στα παιχνίδια η ομάδα έπρεπε να κερδίσει τον Βόλο, την Λάρισα που είχαμε 70% κατοχή της μπάλας. Κάποια παιχνίδια έπρεπε να κερδηθούν μόνο από τα νούμερα όμως επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα απρόβλεπτο άθλημα και για αυτό είναι αρεστό».

Για την έλευση του στον ΟΦΗ και την αποχώρηση του από την Κύπρο: «Είναι πολύ απλό και εύκολο. Οι συνεργασίες με συγκεκριμένους ανθρώπους. Για εμάς η καθημερινότητα είναι πολύ πιο σημαντική από το παιχνίδι της Κυριακής. Από την στιγμή που περνάς ευχάριστα όλη την εβδομάδα και πας στην δουλειά σου με χαρά τότε αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το διαπραγματευτείς εύκολα».

Για την επερχόμενη συμμετοχή του ΟΦΗ στα πλέι οφ: «Εμείς έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Προετοιμαζόμαστε εβδομαδιαίως και θα δούμε.

Αν μιλήσουμε για ρεαλιστικό στόχο, αυτός είναι να καταλάβουμε την πέμπτη θέση και παράλληλα όσο μεγαλύτερη, βαθμολογική συγκομιδή. Όμως αυτό που θέλουμε είναι να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε την βάση για την επόμενη σεζόν».

Για ότι στα αποδυτήρια έπρεπε να πίνουν τσικουδιά και όχι σαμπάνια, είπε: «καλή η τσικουδιά αλλά η σαμπάνια κάνει μεγαλύτερο θόρυβο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση