HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος το αποχετευτικό δίκτυο και οι βιολογικοί του Οροπεδίου Λασιθίου

Επί… τάπητος το αποχετευτικό δίκτυο και οι βιολογικοί του Οροπεδίου Λασιθίου

Συνάντηση με στελέχη του ΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του αναγκαίου έργου των αποχετευτικών  δικτύων καθώς και των βιολογικών μονάδων που απαιτούνται να κατασκευαστούν στην περιοχή του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την επεξεργασία των λυμάτων της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με τα στελέχη του ΟΑΚ ΑΕ. Στη συνάντηση στα γραφεία  του εργοστασίου επεξεργασίας νερού του Αποσελέμη  στα Αγριανά Χερσονήσου συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Στρατάκης, ο διευθυντής υδραυλικών έργων του ΟΑΚ Μάρκος Πατρελάκης, ο διευθυντής διαχείρισης Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης , και τα στελέχη του ΟΑΚ Γιώργος Κωστάκης,  Νίκος  Κεφαλάκης, Μανόλης Πενθερουδάκης και Αλκμήνη Μηναδάκη.

dav
dav

Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν τρείς προτάσεις από την πλευρά του ΟΑΚ ΑΕ σχετικά με τους βιολογικούς στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου για τις οποίες θα ενημερωθεί το επόμενο διάστημα το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα για την μελέτη υπάρχει εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την οποία προτίθεται  να αναθέσει σύντομα ο ΟΑΚ προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Συνάντηση για την οδική σύνδεση Οροπεδίου Λασιθίου προς Άγιο Νικόλαο μέσω κόμβου Μαλίων

Εξάλλου συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου  Γιάννη Στεφανάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιώργου Στρατάκη και Δημήτρη Τζιράκη, όπου έγινε ενημέρωση από τον διευθυντή της διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη, σχετικά με τον κόμβο Μαλίων και την οδική σύνδεση του δρόμου «Οροπέδιο Λασιθίου Κράσι έξοδος προς Άγιο Νικόλαο» και αντίστροφα.

sdr
sdr

Μέχρι σήμερα,  στο κόμβο Μαλίων δεν υπάρχει έξοδος προς Άγιο Νικόλαο αλλά ούτε και είσοδος , με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα να οδηγούνται μέσα από τα Μάλια ή αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή πάνω στον εθνικό δρόμο με ότι κίνδυνοι υπάρχουν.

Ο κ. Αγαπάκης ενημέρωσε ότι η μελέτη για την παραπάνω οδική σύνδεση του  Κόμβου προς και από Άγιο Νικόλαο έχει τελειώσει ,και έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Επίσης έχει συνταχθεί Τεχνικό Δελτίο για την σχετική χρηματοδότηση ύψους 650.000 ευρώ  και έχει αποσταλεί προς τη Δ/νση Προϋπολογισμού Δημοσιονομικών Αναφορών του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ   προκειμένου να ενταχθεί στο Π.Δ.Ε να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί.

«Επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση με τον Αγ. Νικόλαο μέσω του κόμβου Μαλίων και θα πρέπει η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του οδικού έργου, όπως επίσης να ολοκληρωθούν τα αποχετευτικά, βιολογικά δίκτυα για το σύνολο του δήμου  και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών από τον ΟΑΚ, καθώς είναι συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας λόγω της απορροής των υδάτων στον Αποσελέμη» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση