HomePost ItΝότης Μαριάς: Άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νότης Μαριάς: Άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Για τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο ενόψει της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν πρότεινε με άρθρα του και δηλώσεις στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι οι  μαζικές επιθέσεις και τα αλλεπάλληλα «ντου» των διαφόρων παρανόμων μεταναστών στον Έβρο κατέδειξαν με τον πιο πασιφανή τρόπο πως ο Ερντογάν κορυφώνει πλέον την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εις βάρος της Πατρίδας μας με στόχο την αποσταθεροποίηση του Ελληνικού κράτους. Έτσι το επίσημο τουρκικό κράτος μετέφερε με πούλμαν χιλιάδες παράνομους μετανάστες ακόμη και φυλακισμένους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όπου μάλιστα τους εξόπλισε με καπνογόνα, με μαχαίρια, με αυτοφορτιζόμενους κόφτες και με άλλα μέσα προκειμένου να εισβάλλουν δια της βίας στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον η τουρκική αστυνομία συνεχίζει το μπαράζ ρίψης καπνογόνων και δακρυγόνων εντός του ελληνικού εδάφους κατά των δυνάμεων της ελληνικής αστυνομίας και του ελληνικού στρατού.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση του επίσημου τουρκικού κράτους υπό την άμεση καθοδήγηση του Ερντογάν που αντί να χρησιμοποιήσει μισθοφόρους όπως στη Συρία και στη Λιβύη χρησιμοποιεί χιλιάδες παράνομους μετανάστες ως προγεφύρωμα και εμπροσθοφυλακή προκειμένου να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Άλλωστε δεν το κρύβει καν ο Ερντογάν που με δηλώσεις του συνομολογεί ότι ο ίδιος άνοιξε τα σύνορα και σπρώχνει με κάθε μέσο προς την Ελλάδα τα εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που επί χρόνια εκμεταλλεύεται ως φτηνά εργατικά χέρια για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας. Τώρα όμως που φαίνονται τα σημάδια της  ανεργίας  στην Τουρκία και η τουρκική οικονομία μπήκε σε ύφεση και καθώς ο τουρκικός πληθυσμός δεν θέλει πλέον τους διάφορους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες ο Ερντογάν αποφάσισε με ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγόνια. Από τη μια να απαλλαγεί από τους ανεπιθύμητους πλέον παράνομους μετανάστες και από την άλλη να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό κατά της Ελλάδας και της ΕΕ.

Ακολούθως ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η ασύμμετρη αυτή απειλή η οποία ισοδυναμεί με υβριδική επίθεση κατά της Πατρίδας μας νομιμοποιεί την Ελλάδα  να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση καταφεύγει σε μέτρα ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας τα οποία προβλέπονται από το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όπως είναι εν προκειμένω το κλείσιμο των συνόρων και η φύλαξή τους με κάθε νόμιμο μέσο.

Έτσι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στην έννοια της ένοπλης επίθεσης συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο επιθέσεις από τις ένοπλες δυνάμεις κρατών αλλά και πάσης φύσεως επιθέσεις από ομάδες παραστρατιωτικών καθοδηγούμενες από κράτη. Ομοίως στις επιθέσεις συμπεριλαμβάνονται και διάφορες ασύμμετρες  απειλές που μπορεί να προκύπτουν από την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο άσκηση βίας προκειμένου να επιτευχθεί παραβίαση των συνόρων  και παράνομη είσοδος πλήθους αλλοδαπών στην Επικράτεια κάποιας χώρας.

Επομένως, κατέληξε ο Νότης Μαριάς  η Ελλάδα οφείλει να ενημερώσει πάραυτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Τουρκία η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό με στόχο να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα ζητώντας επιπλέον τόσο την καταδίκη όσο και τη λήψη μέτρων κατά  της Τουρκίας καθώς με την πολιτική της και τις απειλές της κατά της Ελλάδας αποσταθεροποιεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Πολύ δε περισσότερο καθώς πλέον η Άγκυρα αφενός μεν δρομολογεί τη δημιουργία μιας νέας Ειδομένης με εγκατάσταση ενός τεράστιου καταυλισμού παράνομων μεταναστών δίπλα στα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο και αφετέρου αναπτύσσει στα σύνορα επιπλέον δύναμη 1000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας προετοιμάζοντας έτσι τις συνθήκες για το στήσιμο προβοκάτσιας και θερμού επεισοδίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση