HomeHL-9Aνησυχία για την εμφάνιση των τεσσάρων «ορφανών», κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας

Aνησυχία για την εμφάνιση των τεσσάρων «ορφανών», κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας

Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας: Σε λίγο δεν θα έχει νόημα η ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανησυχία των αρμοδίων για την εμφάνιση των τεσσάρων «ορφανών», κρουσμάτων κορωνοϊού χώρα μας, εξέφρασε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε ότι «σε λίγο καιρό δεν θα έχει νόημα η ιχνηλάτηση, η ακριβής καταγραφή των κρουσμάτων, παρά μόνον για επιδημιολογικούς λόγους».

Προδιαθέτοντας για την επέκταση πλέον των κρουσμάτων, σημείωσε ότι «τα μέτρα θα αλλάξουν και θα έχουμε σύσταση για κατ’ οίκον περιορισμό και νοσηλεία και μόνο για σοβαρά περιστατικά θα γίνεται νοσηλεία». Κατά τον κ. Σουρβίνο «το επόμενο διάστημα των δύο εβδομάδων είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα μας, ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά η εμφάνιση τέτοιων κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες, αυτό είναι μία επιτυχία». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει το μέτρο της καραντίνας είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, εξαρτάται πώς θα επιτηρείται η διασπορά, εάν έχουμε συγκεκριμένους νομούς ή θα έχουμε γενικευμένη διασπορά, θα υπάρξουν τα αντίστοιχα μέτρα».

Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την Εκκλησία και τη θεία κοινωνία, ο κ. Σουρβίνος τόνισε ότι «η θέση της επιτροπής δημόσιας υγείας ήταν ξεκάθαρη, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από τη θεία μετάληψη», διευκρινίζοντας ότι «η εκκλησία είναι αυτοκέφαλη, παίρνει τις δικές της αποφάσεις καλό είναι να υπάρχει μία συμπόρευση με το κράτος, είδαμε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής έκανε ένα βήμα μπροστά».

Για το ενδεχόμενο να κάνει η ίδια η εκκλησιαστική ηγεσία μία σύσταση και να σταματήσει την θεία κοινωνία, σημείωσε ότι «προφανώς η Ιερά Σύνοδος θα μπορούσε να συνεδριάσει και να εξετάσει εκ νέου την κατάσταση».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση