HomeHL-9Πρόεδρος Βενζινοπωλών: Φθηνότερη η βενζίνη, που θα φτάσει η αμόλυβδη

Πρόεδρος Βενζινοπωλών: Φθηνότερη η βενζίνη, που θα φτάσει η αμόλυβδη

Αν συνεχιστεί η πτώση μπορεί την επόμενη Τρίτη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να είναι 1,48-1,49 ευρώ εκτιμά η αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «έχει περάσει η πτώση στις αντλίες και αυτό αποτυπώνεται στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Θεωρούμε ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα είναι 1,52-1,53 πανελλαδικά με τις αποκλίσεις που υπάρχουν και θα υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών σημείωσε, ωστόσο, ότι «ο καταναλωτής θα πληρώνει 1 ευρώ την βενζίνη ακόμα και αν όλοι μηδενίσουν το κέρδος τους. Οι μειώσεις δεν περνάνε στο 1 ευρώ, περνάνε στο υπόλοιπο μισό ευρώ».

«Επειδή έχουμε υπέρμετρη φορολόγηση οποιαδήποτε πτώση των τιμών θεωρούμε οτι κινείται σε θετική κατεύθυνση» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «θα έχουμε μεγάλη πτώση στην κατανάλωση άσχετα από την τιμή επειδή δεν θα γίνονται μετακινήσεις μόνο και μόνο από τα σχολεία».

«Δεν αντέχουμε άλλη ύφεση» υποστήριξε ο κ. Κιούσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, «αν συνεχιστεί η πτώση μπορεί την επόμενη Τρίτη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να είναι 1,48-1,49 ευρώ. Ό,τι πτώση αποτυπώνεται στα διυλιστήρια θα περνάει στην αντλία».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση