HomeHL-WorldΣτις Βρυξέλλες ο Ερντογάν – Κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία την Ε.Ε.

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν – Κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία την Ε.Ε.

Έχει συνομιλίες για το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όπου έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων.

«Έχουμε ένα δείπνο απόψε με τον Πρόεδρο Ερντογάν, έχουμε διαφορετικές απόψεις και για αυτό είναι σημαντικό να έχουμε έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο για να δούμε αν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τα διάφορα προβλήματα», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ πριν από τη συνάντηση.
«Για εμάς είναι σημαντικό να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το μεταναστευτικό, είναι εξίσου σημαντικό να συζητήσουμε διάφορα θέματα όπως η ασφάλεια και το πως θα βελτιωθεί η σταθερότητα στην περιοχή και ειδικά στη Συρία και είμαστε έτοιμοι απόψε για διάλογο με την Τουρκία», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι στην ατζέντα βρίσκεται το μεταναστευτικό, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε Τούρκους που κατοικούν στο Βέλγιο τους είπε ότι αυτοί είναι το μάτι, το αυτί και το χέρι του στην Ευρώπη.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση