HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού για τον κορωνοϊό στο Γάζι

Σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού για τον κορωνοϊό στο Γάζι

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, έπειτα και από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας που προχωρά στη λήψη νέων προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο διασποράς του κορωνοϊού.

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτική, αλλά με συντονιστικό χαρακτήρα και σε αυτήν συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης, ιατρικό προσωπικό της ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου, οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Φασουλάκης και Γιώργος Πετούσης, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Νίκη Ζερβού, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και Γιάννης Βάμβουκας, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λίνα Επταμηνιτάκη και Ανδρέας Παντερής, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη στις δομές του ΔΟΚΑΠΠΑΜ (ΚΑΠΗ – παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί), την Κοινωνική Υπηρεσία, αλλά και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη μάχη που δίνεται για αναστολή και έλεγχο της διασποράς του ιού, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς θέματα που σχετίζονται με τη λήψη μέτρων προστασίας, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Όπως επισημάνθηκε από όλους τους αρμοδίους, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθούνται οι οδηγίες και τα σχετικά πρωτόκολλα πρόληψης και διαχείρισης που υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Σε πλήρη ετοιμότητα. Συντονίζουμε ανάγκες και υπηρεσίες. Ενημερωνόμαστε, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις κι εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης.

Η διαχείριση του κορωνοϊού μας βρίσκει σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την 7η ΥΠΕ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης.

Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Λάμπρο Βαμβακά, τα στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και της ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου για τη συμμετοχή τους στη σχετική σύσκεψη που συγκαλέσαμε στο Δημαρχείο. Επόμενος σταθμός μας η ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης διευκρινίστηκε προς πάσα κατεύθυνση ότι το μέτρο των απολυμάνσεων σε χώρους όπως τα σχολεία, δεν προασπίζει από την εμφάνιση του ιού. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Δηλαδή, μια τέτοια ενέργεια ενέχει λόγο εφαρμογής μόνο στην περίπτωση που υπάρξει διαπιστωμένο κρούσμα εντός του σχολικού περιβάλλοντος και μάλιστα με τη χρήση συγκεκριμένων δραστικών ουσιών απολύμανσης, που θα υποδείξει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και σχετικές υποδείξεις που εστάλησαν σήμερα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προς τους Δήμους της χώρας.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να προασπίσουμε τις ευάλωτες ομάδες, εφαρμόζοντας τα μέτρα ατομικής υγιεινής που θα έπρεπε να εφαρμόζουμε ούτως ή άλλως όλοι, ανεξαρτήτως του κορωνοϊού. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου προετοιμάζει ήδη σχετικό ενημερωτικό υλικό που θα διανείμει τις προσεχείς ημέρες στις σχολικές μονάδες για την πληρέστερη ενημέρωση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Σχετικό ενημερωτικό υλικό αναρτάται καθημερινά και στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ ενώ ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά η τηλεφωνική γραμμή 1135, όπου μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν κάθε συμβάν σχετικά με τον κορωνοϊό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση