HomeHL-SportsΔημήτρης Σωτηρίου: «Η κατηγορία… μας έζησε ξανά»

Δημήτρης Σωτηρίου: «Η κατηγορία… μας έζησε ξανά»

Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ τόνισε πως η σεζόν ήταν απόλυτα πετυχημένη για τους κρητικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την πορεία του ΟΦΗ, τους στόχους του, αλλά και τα πλέι οφ που θα ξεκινήσουν άμεσα, μίλησε ο γκολκίπερ των κρητικών Δημήτρης Σωτηρίου, στον σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του: “Πρακτικά θεωρώ πως είναι γιατί πέρα από τις συμμετοχές και την δική μου συμβολή όπως και των άλλων παιδιών, καταφέραμε κάτι πολύ όμορφο για την ομάδα μας, να βγούμε στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια.
Είμαι πολύ περήφανος για αυτό όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου. Θέλω να τονίσω το εξής πως η ατομική διάκριση έρχεται μέσα από την ομαδική και ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών του”.
Για το αν ένας τερματοφύλακας μπορεί να γίνει καλύτερος: “Δεν υπάρχει μυστικό, ούτε μαγικό ραβδάκι. Το δικό μου μυστικό είναι η αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει κάθε παίκτης, η συνεχής δουλειά για να βελτιώνεσαι καθημερινά. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να ζεις για αυτό. Εγώ αυτό κάνω και θα συνεχίσω να το κάνω”.
Για τον φετινό ΟΦΗ: “Πέρυσι ήταν μια μεταβατική χρονιά, σωθήκαμε στο τελευταίο λεπτό. Φέτος, θέλαμε να είμαστε η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, όσον αφορά την εικόνα που θα βγάλουμε αλλά και το βαθμολογικό.
Πετύχαμε και τα δύο όμως έχουμε ακόμα συνέχεια καθώς υπάρχουν τα πλέι οφ. Η κατηγορία μας έζησε ξανά, μας ένιωσε ξανά και επετεύχθη ο στόχος που είχαμε βάλει στην αρχή”.
Για την ποιότητα των παικτών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι: “Σίγουρα υπάρχει ποιότητα και στους ξένους όμως η προσπάθεια είναι συνολική. Κρατήθηκε ένας σημαντικός κορμός από την περσινή ομάδα, προστέθηκαν κάποια παιδιά και είναι ομαδική προσπάθεια.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να παίξει ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο δημιουργίας και κατοχής και στην ουσία το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν ήταν μόνο η ποιότητα των ξένων παικτών, υπάρχουν Έλληνες με μεγάλη εμπειρία”.
Για την διοίκηση του ΟΦΗ: “Αναμφισβήτητα το έχουν πετύχει οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομάδα, δεν θα ήθελα να συγκρίνω τον ΟΦΗ του σήμερα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει προοδεύσει εντός και εκτός γηπέδων.
Πρωτοτυπούμε σε πολλά πράγματα, είναι ένα υγιές περιβάλλον και η μόνη του ασχολία είναι πως θα μπορεί να βελτιώνεται ατομικά και ομαδικά. Είμαι τυχερός που ανήκω σε αυτό το περιβάλλον και το χαίρομαι ιδιαίτερα”.
Για τον σοβαρό τραυματισμό του στον Πλατανιά: “Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προχωρήσει ένας παίκτης αν δεν μάθει να παλεύει με τις δυσκολίες. Στα τέλη της χρονιάς είχα έναν τραυματισμό που με πήγε πίσω όμως ο Λεβαδειακός μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ στο ρόστερ του.
Το τάιμινγκ δεν με ευνόησε και δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα. Έκανα κάποια παιχνίδια καλά, έπρεπε να αλλάξω παραστάσεις και ο ΟΦΗ μου έδωσε την ευκαιρία και είμαι εδώ που είμαι εδώ τώρα”.
Για το όνειρο συμμετοχής στην εθνική ομάδα: “Η Εθνική ομάδα είναι τεράστιο κεφάλαιο και τεράστια τιμή. Έχω περάσει από τις μικρές εθνικές ομάδες και μόνο τιμή και περηφάνια μπορεί να νιώθει κάποιος. Αν έρθει κάτι θα είναι καλοδεχούμενο.
Όμως χωρίς την διάκριση της ομάδας, κανένας δεν μπορεί να πετύχει κάτι. Μακάρι να έρθει κάτι στο μέλλον, υπάρχει υγεία και νιώθω ότι μπορώ να δώσω ακόμα περισσότερα στον ΟΦΗ”.
Για το αν έχει πρότυπο κάποιον τερματοφύλακα: “Πρότυπα δεν υπάρχουν, παρακολουθώ ποδόσφαιρο, παίρνω ιδέες, έχω οπτική επαφή με διάφορα πρωταθλήματα και το πως παίζεται η θέση που έχει εκσυγχρονιστεί.
Διαβάζω, είμαι ενημερωμένος και προσπαθώ να εξελίσσομαι μέσα από αυτό. Υπάρχουν 2-3 τερματοφύλακες που αποτελούν πρότυπο, ο Τερ Στένγκεν της Μπαρτσελόνα, ο Έμερσον της Σίτι, ο Νόιερ της Μπάγερν είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο”.
Για το μέλλον του στον ΟΦΗ: “Έχω συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή στον ΟΦΗ, νιώθω πολύ καλά και το δείχνουν τα αποτελέσματα και η εικόνα. Έχω όρεξη, νιώθω δυνατός και θέλω να εξελιχθώ και να βελτιωθώ. Έχω να δώσω πολλά στον ΟΦΗ και ευελπιστώ να το κάνω”.
Για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορονοϊού: “Η ομάδα μας εξωαγωνιστικά πρωτοτυπεί σε πολλά πράγματα, δεν έχουμε ασχοληθεί με την διαιτησία, είμαστε έξω από όλα αυτά.
Εμείς κοιτάζουμε μόνο πως θα βελτιώσουμε το προϊόν, πως θα βελτιωθούμε και πως θα εξελιχθούμε σε κάθε επίπεδο. Είμαστε πολύ φιλόξενοι, φιλοξενούμε κάθε ομάδα και είναι ένα πρότζεκτ, ξένο προς τα ελληνικά δεδομένα.
Η βία και τα επεισόδια είναι καταδικασθέα, τα καταδικάζουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι. Μακάρι να είναι δύο εβδομάδες γιατί ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, δεν είναι τόσο όμορφο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό, είναι θέμα υγείας και εύχομαι να κρατήσει μόνο 15 ημέρες”.
Διαφήμιση
Διαφήμιση