HomeHL-9Ακυρώνονται προληπτικά εκδηλώσεις στην Κρήτη ελέω κορωνοϊού- «Κινητικότητα» στα σχολεία

Ακυρώνονται προληπτικά εκδηλώσεις στην Κρήτη ελέω κορωνοϊού- «Κινητικότητα» στα σχολεία

Ενημερώνουν γονείς και μαθητές - Ακυρώνουν τις ημερήσιες εκδρομές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μία μετά την άλλη ακυρώνονται οι εκδηλώσεις και στην Κρήτη – ελέω κορωνοϊού- τη στιγμή που και στα σχολεία του νησιού, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με ανακοινώσεις που αποστέλλονται γνωστοποιείται ότι εκδηλώσεις που ήταν να γίνουν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μουσικής εκδήλωσης με τίτλο: «Άρχισαν τα όργανα».  Ένα αφιέρωμα στο συνθέτη του αρχοντορεμπέτικου Μιχάλη Σουγιούλ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και στην οποία θα μετείχε και η Μεικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Αναβολή του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

«Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, στις 8 Μαρτίου 2020, για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV), μεταξύ των οποίων και ότι «αναστέλλονται όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις για τέσσερις εβδομάδες».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να αναβάλει οριστικά τη διεξαγωγή των εργασιών του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα», το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 3-5 Απριλίου 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή αναζητά, ήδη, νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, σε χρονική περίοδο κατά την οποία, όπως αναμένεται, θα έχει παρέλθει η παρούσα κρίση. Για το ζήτημα αυτό, καθώς και για όλες τις λοιπές παραμέτρους του Συνεδρίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με αναλυτική πληροφόρηση, μετά τη συνεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

Ζητούμε την κατανόηση όλων για την παραπάνω αδόκητη αναστάτωση.  Θα συνεχίσουμε εντατικά τις οργανωτικές προσπάθειές μας για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στη νέα ημερομηνία».

Αναβολές σε Ρέθυμνο και Χανιά

Ενώ και στο Ρέθυμνο ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, προβολή ταινίας στον Κιν/φο «ΑΠΟΛΛΩΝ. Εκδήλωση που συνδιοργάνωναν στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Επίσης από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

«Οι προγραμματισμένες ημερίδες για την Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Καστέλι Κισσάμου και 10 Μαρτίου στον Σκινέ του Δήμου Πλατανιά, με θέμα «Ασθένειες και Εχθροί της Ελιάς», δεν θα πραγματοποιηθούν ύστερα και από τα πρόσφατα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση».

Ενημέρωση στα σχολεία- Ακυρώνονται και οι ημερήσιες εκδρομές

Την ίδια ώρα στα σχολεία του νησιού υπάρχει ενημέρωση γονιών και μαθητών μετά από την τελευταία ενημερωτική εγκύκλιο που έφτασε στις διευθύνσεις των σχολείων. Οι διευθυντές αυτών, προχώρησαν σε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί.

Έγινε ενημέρωση για την απολύμανση των χώρων, τη χρήση αντισηπτικών, αλλά και την προληπτική ακύρωση ακόμη και των μικρών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τις επόμενες μέρες.

Στάση αναμονής και ετοιμότητας

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ακυρωθεί και όλες οι προγραμματισμένες μεγάλες εκδρομές των σχολείων για προορισμούς του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Όπως επισημαίνεται από τις διευθύνσεις των σχολείων τηρείται μια στάση αναμονής και ετοιμότητας, με τα σχολεία να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας, ανάλογα με την εξέλιξη που τυχόν υπάρξει λόγω του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ακυρωθεί και οι ορκωμοσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση