HomeHL-9Χημικά στον Έβρο από την Κρήτη για να ενισχύσουν εξοπλιστικά τις αστυνομικές δυνάμεις

Χημικά στον Έβρο από την Κρήτη για να ενισχύσουν εξοπλιστικά τις αστυνομικές δυνάμεις

Εντολή και στην Αστυνομική Διευθύνση της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά την ένταση του Σαββάτου και τις ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά, αλλά και τις προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορά, η κατάσταση στον Έβρο φαίνεται να κυλά πιο ήρεμα. Οι ελληνικές δυνάμεις ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται παρατεταμένες στις θέσεις τους και σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων.

Είναι ενδεικτικό πάντως, ότι για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Κυριακής 8 Μαρτίου τα σωρευτικά στοιχεία είναι τα εξής:

-Έχουν συλληφθεί 293 άτομα
-Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις
-Εργασίες αποκατάστασης του φράχτη μετά τα επεισόδια

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το voucherergasia.gr , κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση των δυνάμεων με επιπλέον εξοπλισμό.

Έτσι έχει δοθεί εντολή στις κατά τόπους αστυνομικές Διευθύνσεις- όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και άλλων Διευθύνσεων της Περιφέρειας- για την αποστολή των χημικών που δεν χρησιμοποιούνται.

Μιλάμε για τα χημικά, τα οποία εκτοξεύονται με ειδικό εκτοξευτήρα και χρησιμοποιούνται για την καταστολή επεισοδίων, που μπορεί να καταγραφούν σε ανοικτούς – και σε μεγάλη έκταση- χώρους.

Είναι τα χημικά, τα οποία δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται εντός του αστικού ιστού. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να αποσταλούν στον Έβρο, εκεί όπου ως σήμερα έχει εμποδιστεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις και επιπλέον οι ελληνικές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν και την τουρκική προκλητικότητα.

Την ίδια ώρα ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για την αποστολή και προσωπικού από την ΕΛΑΣ στην Κρήτη, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη σε νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται στο «μάτι» των μεταναστευτικών ροών, όπως είναι η Λέσβος και η Χίος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση