HomeHL-9Έκθεση φωτογραφίας για το έτος “Μελίνα Μερκούρη”

Έκθεση φωτογραφίας για το έτος “Μελίνα Μερκούρη”

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια τιμά το έργο και την προσφορά της Μελίνας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Έκθεση αφίσας και αρχειακού υλικού, με θέμα, “Μελίνα Μερκούρη, 100 χρόνια από τη γέννησή της” που πραγματοποιείται στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων Νίκο Καλογερή. Η Έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού του έτους 2020, ως Έτος ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, θα διαρκέσει από το Μάρτιο μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2020, ώρες 10.00 πμ – 1.00 μμ & 6.00 μμ – 9.00μμ.

2

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Λευτέρης Λαμπράκης, Ηθοποιός, Επιμελητής, συλλέκτης, συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ο οποίος και έκανε την παρουσίαση των εκθεμάτων στον κ. Αρναουτάκη και στον κ. Καλογερή. Είναι μια έκθεση που μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους και συνδιοργανώνεται  από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

3

Η έκθεση περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές λιθόγραφες και offset αφίσες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητες της Μελίνας Μερκούρη. Επίσης περιλαμβάνει δίσκους μουσικής, θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο. Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994 και φιλοδοξεί να αναδείξει την προσωπικότητα, την πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο και το πολιτικό έργο της Μελίνας Μερκούρη. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης,-όπως έγινε γνωστό-θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, κινηματογραφικές προβολές και μουσικές βραδιές. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής σε δηλώσεις τους τους αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της έκθεσης, τονίζοντας παράλληλα την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά της Μελίνας Μερκούρη στην τέχνη, τον Πολιτισμό, στην πολιτική, έχοντας επίσης αντιδικτατορική δράση. «Ήταν μία σημαντική, εμβληματική προσωπικότητα με διεθνή απήχηση που πρόσφερε πολλά και που είχε συνδέσει το όνομα της πρωτοστατώντας στον αγώνα για την  επιστροφή στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο των γλυπτών του Παρθενώνα “πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ Αρναουτάκης, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές, στον κ. Λαμπρακη, στα στελέχη του Πνευματικού κέντρου και σε όλους που βοήθησαν στην υλοποίηση της έκθεσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση