HomeHL1-CultureΝέο πλήγμα για τον Γούντι Άλεν: Ακυρώθηκε η έκδοση της αυτοβιογραφίας του

Νέο πλήγμα για τον Γούντι Άλεν: Ακυρώθηκε η έκδοση της αυτοβιογραφίας του

Μετά την κατακραυγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο συρτάρι μπαίνει και πάλι η αυτοβιογραφία του Γούντι Άλεν μετά την απόφαση του εκδοτικού οίκου Hachette να μην προχωρήσει στην έκδοση του “Apropos of Nothing” του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, που έχει κατηγορηθεί από τη θετή κόρη του, Ντίλαν Φάρου, για σεξουαλική επίθεση.

Ο οίκος Hachette προγραμμάτιζε για τις 7 Απριλίου την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Γούντι Άλεν, που είναι ανεπιθύμητος και σε άλλους μεγάλους εκδοτικούς οίκους στις ΗΠΑ, αλλά τελικά έκανε πίσω μετά τις αντιδράσεις της Ντίλαν και του γιου του σκηνοθέτη, Ρόναν Φάροου, αλλά και υπαλλήλων του οίκου, που αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

«Η απόφαση να ακυρωθεί έκδοση του βιβλίου του κύριου Άλεν ήταν δύσκολη. Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις σχέσεις μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε εύκολα βιβλία. Έχουμε δημοσιεύσει και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε πολλά βιβλία, που προκαλούν. Ως εκδότες διασφαλίζουμε καθημερινά στη δουλειά μας να ακούγονται διαφορετικές φωνές και αντικρουόμενες απόψεις. Επίσης, ως εταιρεία, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό, υποστηρικτικό και ανοιχτό περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό μας. Τις τελευταίες ημέρες, η ηγεσία του HBG είχε εκτεταμένες συνομιλίες με το προσωπικό μας και με άλλους. Αφού ακούσαμε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η προώθηση της δημοσίευσης δεν θα ήταν εφικτή για το HBG», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος.

Ο γιος του διάσημου σκηνοθέτη και της ηθοποιού Μία Φάροου, Ρόναν, που είναι δημοσιογράφος, είχε γράψει πέρυσι ένα βιβλίο για τον ίδιο εκδοτικό οίκο για τους ισχυρούς άνδρες που αποφεύγουν την τιμωρία για παραπτώματά τους. Η θετή αδελφή του, Ντίλαν, έχει κατηγορήσει τον Άλεν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1992, όταν εκείνη ήταν επτά ετών. Ο ίδιος ο Άλεν αρνείται τις αιτιάσεις της, που ερευνήθηκαν την εποχή εκείνη, χωρίς τελικά να του απαγγελθούν κατηγορίες. Η Ντίλαν Φάροου χαιρέτισε την είδηση της ακύρωσης της έκδοσης των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν και ευχαρίστησε τα μέλη του προσωπικού του εκδοτικού οίκου που στάθηκαν στο πλευρό της ίδιας και του αδελφού της.

Ο Άλεν έχασε τον περασμένο Νοέμβριο μια συμφωνία με την Amazon για τη δημιουργία μιας τετράωρης ταινίας μετά από μια συνέντευξή του, στην οποία υπερασπίστηκε τον ξεπεσμένο παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάνσταϊν, που καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα για σεξουαλικές επιθέσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση