HomeHL1-WorldΝέες απειλές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών: Αυτό είναι ακόμα η αρχή, θα δείτε τι έχει να γίνει

Νέες απειλές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών: Αυτό είναι ακόμα η αρχή, θα δείτε τι έχει να γίνει

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που συνεχίζονται τα επεισόδια στον Έβρο, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού προβαίνει σε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά “θα δείτε τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα στον Έβρο” και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη “ανίκανο να κρατήσει τα σύνορα”.

Όπως αναφέρει η Sabah, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι «ο καιρός βελτιώνεται, αυξάνεται η θερμοκρασία και η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο υποχώρησε 40 με 50 εκατοστά, οι μετανάστες θα μπορούν να περνούν το ποτάμι περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα. Θα δείτε τι έχει να γίνει στον Έβρο από εδώ και πέρα”.

Ο Σοϊλού υπενθύμισε ότι από την Παρασκευή ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας βρίσκονται στα σύνορα, η οποία αποτρέπει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

“Οι μάσκες έπεσαν αυτοί που μιλούσαν για ανθρωπισμό αποδείχθηκε πως ακολουθούν έναν τρόπο συμπεριφοράς που αντίκειται στις αρχές που καθορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”, κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.
Και προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στους πρόσφυγες το καλοκαίρι όταν πέφτει η στάθμη του Έβρου κι είναι ευκολότερη η διέλευσή του.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση